Tekstgrootte: Voorkeuren

13-12-2019Subsidie voor ontwikkelen online game tegen vallen

Afbeelding: Revalideren met Grail

Door de hartstichting is 800.000 euro verstrekt aan een onderzoeksconsortium van revalidatiecentra die in het bezit zijn van de GRAIL (Gait Real-time Analysis Interactive Lab), waaronder ook revalidatiecentrum Klimmendaal.

Het project dat de subsidie ontvangt draagt de naam HEROES: Home-based ExeRgaming fOr Enhancing resistance to falls after Stroke. Penvoerders van deze subsidie zijn de afdeling Revalidatie van het Radboudumc en de Universiteit Twente. 

De subsidie wordt ingezet om een online game te ontwikkelen die patiënten helpt in balans te blijven zodat ze minder snel vallen als ze herstellende zijn van een beroerte. Met de game die de onderzoekers ontwikkelen kunnen patiënten thuis via een monitor of tv-scherm hun stapbewegingen oefenen. Het voordeel van  de game is dat patiënten hiermee thuis kunnen oefenen waardoor ze in staat zijn de oefeningen consequenter te doen en langer vol te houden.

Patiënten zullen naast het gebruiken van de game ook oefenen op de GRAIL, een geavanceerde loopband in een virtuele omgeving. Ook in revalidatiecentrum Klimmendaal zullen patiënten aan deze studie deelnemen.

De game is belangrijk voor veel patiënten: in ons land leven meer dan 300.000 mensen met de gevolgen van een beroerte. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren stijgt.

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook