Tekstgrootte: Voorkeuren

23-07-2014Subsidie toegekend voor voorstellingen

Musical Minoes

De optredens van Kaboem!, Flashback en musical Minoes zitten er weer op. Alle drie voorstellingen in de therapeutische theaterzaal van RMC Groot Klimmendaal werden goed bezocht en waren zeer geslaagd. Therapie en integratie tussen kinderen met en zonder handicap gingen weer hand in hand.

Bij Kaboem! trommelden 25 kinderen met en zonder beperking de sterren van de hemel. De kinderen met beperking hebben een jaar lang gewerkt in een ritmegroep, een combinatiebehandeling van muziektherapie, ergotherapie en logopedie. In de theatervoorstelling speelden ze samen met leerlingen van de slagwerkklas van de West Arnhemsche MuziekVereeniging. 

In Minoes speelden 18 kinderen met en zonder beperking samen de vrolijke musical, met een eigen bewerking van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Precies de helft van de cast bestond uit leerlingen van Lichtenbeek en het Prisma. Kinderen met en zonder beperking vulden elkaar op gelijkwaardige wijze aan. Een leerling van het Prisma die niet kan praten en in een rolstoel zit, speelde bijvoorbeeld een zwijgzame burgemeester, die met ‘ja’ en ‘nee’ alle belangrijke beslissingen kon nemen. Een goedgebekte secretaresse wijdde vervolgens uit namens de burgemeester en zichzelf.

In de voorstelling Flashback vertelden cliënten van RMC Groot Klimmendaal en leerlingen van BreinSupport hun eigen verhaal rond Niet-Aangeboren Hersenletsel. Ze deden dit door middel van aangrijpende liedjes, videoclips en gedichten. Zoals eigenlijk elke Flashbackvoorstelling was het weer een aangrijpend programma, waarin ruimte was voor verdriet om verlies, maar ook voor vertrouwen in de toekomst. 

Dankzij de gulle subsidiegevers Johanna Kinderfonds, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en VSBfonds kunnen we nog meer voorstellingen organiseren in de theaterzaal. We hebben subsidie toegekend gekregen voor zowel Kaboem!, Minoes als Flashback. De Stichting Vrienden van RMC Groot Klimmendaal verraste Kaboem! met een subsidie voor de aanschaf van een groot aantal angklungs, een Indonesisch schudinstrument.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook