Tekstgrootte: Voorkeuren

17-02-2017Stichting Vrienden schenkt duofiets

Stichting Vrienden schenkt duofiets

Op vrijdag 17 februari 2017 heeft de Stichting Vrienden van Klimmendaal een duofiets overhandigd aan Rinus Witteveen van de Cliëntenraad van Klimmendaal.

Deze fiets was een van de projecten van de Stichting Vrienden waar de deelnemers aan de sponsorgolfwedstrijd, die in het najaar plaatsvond, voor konden stemmen. De opbrengst van deze Pitch&Putt Golfdag kwam geheel ten goede aan het mooie werk van de Stichting Vrienden. De deelnemers aan deze dag stemden voor de realisatie van de duofiets voor het team uit Apeldoorn. Met deze duofiets kunnen patiënten sneller en op een veilige manier hun zelfstandige leven weer oppakken.

Veel patiënten hebben tijdens hun revalidatie een vraag over mobiliteit. Ze willen bijvoorbeeld weer zelfstandig naar het werk kunnen, op de fiets boodschappen doen of met familie een fietstochtje kunnen maken. Voor een aantal patiënten is fietsen echter een complexe vaardigheid geworden die ze door hun diagnose (tijdelijk) niet meer beheersen. Op een duofiets kunnen deze patiënten weer fietsen samen met een bijrijder. Zo kunnen zij het fietsen weer langzaam aan zelf oppakken.

De overhandiging werd gedaan uit naam van de sponsors voor de Stichting Vrienden, door de heren Willard Beekman en Hans Kuiper van het bedrijf Harbers Trucks. Bij de overhandiging waren ook Henk van de Scheur, oud-bestuurslid van de Stichting Vrienden, en Hester Schoch, teammanager van Klimmendaal Apeldoorn aanwezig.​

Stichting Vrienden schenkt duofiets
Stichting Vrienden schenkt duofiets

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook