Tekstgrootte: Voorkeuren

04-01-2021Stichting Vrienden schenkt Beweegtuin

Afbeelding: Beweegtuin hoofdfoto

Onlangs werd de beweegtuin op locatie Heijenoordseweg officieel geopend. Fysiotherapeut Robert Bliek droomde al langer van meer buitensport- en beweegmogelijkheden voor patiënten. Behandelaars kunnen de toestellen inzetten tijdens hun behandeling. Maar het toestel is niet alleen voor patiënten van Klimmendaal. “Iedereen is welkom om er gebruik van te maken. Ook bezoekers, medewerkers en mensen uit de buurt kunnen gebruik maken van deze toestellen. Lekker bewegen in de buitenlucht is goed voor iedereen.”

Robert: “Het idee voor deze beweegtuin ontstond gaandeweg. Tijdens gesprekken met vakgenoten en samenwerkingen met studenten fysiotherapie bijvoorbeeld. En met de sporters van Zintens SportVariant. Deze mensen willen graag na hun revalidatie of in een revalidatiesetting onder begeleiding trainen. Samen zorgden we ervoor dat het idee ook echt een plan werd.” Bij deze toestellen gebruik je vooral je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Bij de opening demonstreerden Robert en een aantal collega’s dan ook even hoe dat eruit ziet. Optrekken, slingeren, balanshoudingen en gebruik van weerstandsbanden zijn maar een paar van de mogelijke oefeningen.

Stichting Vrienden
Zo’n beweegtuin is een duur project, en past niet in de budgetten voor de reguliere zorg. Robert legde zijn ideeën daarom neer bij Stichting Vrienden van Klimmendaal. De Beweegtuin paste helemaal bij hun doelstellingen: het realiseren van projecten die niet binnen het reguliere zorgbudget passen, maar voor revalidanten écht een verschil kunnen maken tijdens hun behandeling. Harry Vos, oud-revalidatiearts en bestuurslid van De Vrienden, geeft aan hoe belangrijk hij het vindt dat patiënten al vroeg in hun revalidatie worden gestimuleerd om te bewegen. “Als je al vroeg in de revalidatieperiode begint met sporten en bewegen leg je een basis, waardoor mensen ook daarna blijven bewegen. En dat is uitermate belangrijk, het houdt je lichamelijk maar ook geestelijk fit.”

Geld voor bijzondere projecten
De Vrienden steunen projecten waar meerdere patiënten van Klimmendaal bij gebaat zijn” legt Rien Schrijver, voorzitter van De Vrienden uit. Zo schonken zij eerder onder andere een therapeutische fiets en aankleding voor de wachtkamers van Kind en Jeugd Ook sponsoren zij het jaarlijkse G-judo toernooi. “De donateurs van De Vrienden zijn particulieren en bedrijven die Klimmendaal en de revalidanten een warm hart toedragen. De projecten maken echt een groot verschil voor de revalidanten. Zonder donateurs zijn we nergens.” Klimmendaal is de Stichting Vrienden dan ook erg dankbaar voor deze mooie schenking.

Meer weten over De Vrienden of in contact komen? Kijk dan op www.vriendenvanklimmendaal.nl

Beweegtuin 1
beweegtuin 2

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook