Tekstgrootte: Voorkeuren

04-09-2017Steptember 2017 is van start!

Steptember 2017 is van start!

Op 1 september 2017 is de jaarlijkse actie Steptember weer gestart! Dit is een inzamelingsactie voor kinderen met Cerebrale Parese. Tijdens de actie gaan deelnemers minimaal 10.000 stappen per dag zetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar de aandoening. De deelnemers vormen teams waarbinnen ze elkaar helpen het doel te behalen. Ook vanuit Klimmendaal zijn er vele enthousiaste teams gevormd op de verschillende locaties. De teams bestaan uit medewerkers van Klimmendaal, soms aangevuld met ouders, patiënten en medewerkers van De Onderwijsspecialisten.

Wat is Cerebrale Parese?
Kinderen met Cerebrale Parese hebben een houdings-en bewegingsstoornis als gevolg van een hersenbeschadiging voor hun geboorte of in hun eerste levensjaar. Dit uit zich op verschillende manieren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met omrollen, kruipen, zitten, lopen, grijpen, reiken of praten. De gevolgen en de ernst van de aandoening verschillen van kind tot kind. Sommige kinderen hebben slechts lichte beperkingen. Anderen kinderen zijn vol­ledig afhankelijk en gebruiken bijvoorbeeld een elektrische rolstoel.

Kom in beweging en steun Steptember!
Wilt u graag een bijdrage leveren aan de actie Steptember en daarmee het onderzoek naar Cerebrale Parese, dan kunt u zelf meedoen of een team sponsoren via deze webpagina van Steptember. Een paar Klimmendaal-teams die u op de actiewebsite kunt tegenkomen, zijn teams van SO Lichtenbeek, Kroonpad en Klimmendaal Kippen.

Meer informatie over de actie Steptember leest u op de website van Steptember. Wilt u meer weten over onze revalidatiemogelijkheden bij Cerebrale Parese, kijk dan op deze pagina op onze eigen website.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook