Tekstgrootte: Voorkeuren

25-09-2017Steptember 2017 is in volle gang!

Steptember is in volle gang!

Steptember is in volle gang! Op meerdere locaties van Klimmendaal doen fanatieke en enthousiaste teams mee.

Apeldoorn

Op het Kroonpad in Apeldoorn staat de hele maand september dan ook in het teken van bewegen. Er worden extra activiteiten georganiseerd, zoals bootcamps voor kinderen met een beperking, het bewegen wordt opgenomen in het lesprogramma en het belang van bewegen wordt besproken.

Vanuit de locaties van Klimmendaal in Apeldoorn doen er 52 deelnemers mee aan de actie Steptember. Deze 52 deelnemers vormen 13 teams. Er zijn drie teams waar kinderen en ouders aan meedoen en er zijn gemixte klassenteams, met onder andere leerkrachten, assistenten en ZBO-ers. 

Iedereen is er veel mee bezig en is erg fanatiek. Dit blijkt ook uit het scorebord dat in de centrale hal hangt. Hierop kan iedereen zien hoeveel stappen ze gemaakt hebben en hoeveel geld er al is opgehaald. Dat ze fanatiek zijn blijkt ook uit het feit dat met het buitenspelen sommige kinderen soms de hele pauze gaan rennen of rijden om zoveel mogelijk stappen te zetten. Ook buiten school bewegen de kinderen meer. Wanneer de ouders een rondje gaan lopen om wat extra stappen te maken, gaan de kinderen gewoon mee! Voor Ties Klok, Fysiotherapeut op de locatie Arnhemseweg, is het erg leuk om te zien dat kinderen bewust worden van het feit dat er zoveel verschillende manieren zijn om te bewegen. Iedereen kan stappen verdienen door te rijden, fietsen of lopen, de beperking maakt niet uit.

Arnhem

Ook in Arnhem wordt er enthousiast meegedaan met de actie Steptember. Vanuit de locatie aan de Heijenoordseweg doet er één team mee. Dit team bestaat uit medewerkers van Klimmendaal en staat momenteel landelijk derde. De teamleden geven aan dat het lopen met de stappenteller ze bewust maakt van hun activiteit op een gemiddelde werkdag, en dat het hen stimuleert om ook na Steptember meer te gaan lopen en bewegen.

Wat is Steptember?

Steptember is een inzamelingsactie voor kinderen met Cerebrale Parese. Tijdens de actie gaan deelnemers minimaal 10.000 stappen per dag zetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar de aandoening. De deelnemers vormen teams waarbinnen ze elkaar helpen het doel te behalen. Meer informatie over de actie Steptember leest u op de website van Steptember. Wilt u meer weten over onze revalidatiemogelijkheden bij Cerebrale Parese, kijk dan op deze pagina op onze eigen website.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook