Tekstgrootte: Voorkeuren

30-09-2019Start oncologische revalidatie voor patiënten van Gelre ziekenhuizen bij Klimmendaal

Afbeelding: Logo Gelre en Klimmnedaal

Vanaf medio oktober 2019 gaat Gelre ziekenhuizen in samenwerking met Klimmendaal Revalidatiespecialisten Medisch Specialistische Revalidatie bij Oncologie (MSRO), ofwel revalidatie tijdens en na kanker, aanbieden voor de regio Apeldoorn en Zutphen. Het intakegesprek is bij de revalidatiearts in Gelre Apeldoorn. De oncologische revalidatie vindt plaats bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten op locatie in Apeldoorn of Arnhem. Specialisten, huisartsen, bedrijfsartsen of verpleegkundig specialisten oncologie kunnen patiënten verwijzen naar dit revalidatieprogramma als de primaire behandeling is afgerond. Klimmendaal biedt het programma in Arnhem al een tijd succesvol aan en is daarom dan ook trots dat het programma nu in samenwerking met Gelre ziekenhuizen naar regio Apeldoorn kan worden uitgebreid.

Wat is medisch specialistische oncologische revalidatie?

“Medisch Specialistische Revalidatie bij Oncologie is bedoeld voor patiënten die als gevolg van kanker en behandeling daarvan op meerdere gebieden in het dagelijkse leven problemen ervaren,” vertelt revalidatiearts Valesca Venhof van Gelre ziekenhuizen. “Bijvoorbeeld vermoeidheid, verminderde conditie, voedingsproblemen, moeite met acceptatie en verwerking en/of stressklachten als gevolg van de behandelingen. Dergelijke klachten maken het voor patiënten vaak moeilijk om de rol in hun familie te hervatten en huishouden, hobby, sport en/of werk weer op te pakken. Het doel van de revalidatie is om tot een betere balans te komen zowel op lichamelijk, psychisch als emotioneel vlak.”

“Voor elke patiënt maken we een programma op maat, samengesteld op basis van hun persoonlijke doelen en de professionele adviezen,” vervolgt Venhof. Tijdens de revalidatie worden patiënten, afhankelijk van hun doelen, begeleid door een aantal deskundigen: revalidatiearts, fysiotherapeut, diëtist, medisch maatschappelijk werker, ergotherapeut, arbeidsadviseur, psycholoog en bewegingsagoog. Het behandelprogramma bestaat onder andere uit conditietraining, ontspanningsoefeningen, leren omgaan met en verwerken van de gevolgen van kanker(behandeling), praktisch advies over voeding , gezondheid en energiebalans, en – indien van toepassing – weer in het arbeidsproces te komen. Het programma wordt in groeps- en individuele behandelingen aangeboden en duurt 18 weken. Na afloop van de revalidatieperiode heeft de patiënt een eindgesprek met de revalidatiearts waarin onder andere besproken wordt hoe de patiënt alle informatie uit de trainingen in de praktijk kan blijven brengen.

Meer informatie over het programma vindt u op de website van Gelre ziekenhuizen en uiteraard op onze eigen website.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook