Tekstgrootte: Voorkeuren

11-11-2016Start intercollegiale toetsing bedrijfsartsen

Start intercollegiale toetsing bedrijfsartsen

Op 2 december 2016 biedt Zintens verwijzende bedrijfsartsen (en verzekeringsartsen) de mogelijkheid om deel te nemen aan intercollegiale toetsing. Deze wordt gehouden aan de Heijenoordseweg 5, gebouw A, bij Zintens, onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten. De toetsing is de eerste uit een reeks die zich voortzet in 2017.

Inhoud
Bij chronische of langdurige medische problematiek bedienen revalidatieartsen, bedrijfs- en verzekeringsartsen vaak eenzelfde populatie. In de revalidatie is steeds meer aandacht voor participatie van de cliënt in de samenleving. Re-integratie in werk is daar onderdeel van. Dit komt ook in steeds meer multidisciplinaire richtlijnen tot uiting: Niet Aangeboren Hersenletsel en Arbeid, Oncologische Revalidatie, SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten).

Zintens stelt zich ten doel om de revalidatiegeneeskunde en de sociale geneeskunde dichter bij elkaar te brengen en ziet de intercollegiale toetsing voor bedrijfsartsen (en eventueel verzekeringsartsen) als een middel daartoe. Zintens is ervan overtuigd dat kennis van elkaars werkveld, ideeën en mogelijkheden het functioneren van individuele artsen kan verbeteren.

De eerste intercollegiale toetsing van een reeks
De eerste bijeenkomst op 2 december aanstaande staat in het teken van kennismaking en uitleg over multidisciplinaire revalidatie bij onder andere SOLK zoals Zintens deze aanbiedt. Bedrijfsarts Erik-Jan van Wijhe van Zintens begeleidt de bijeenkomst. In deze en de opvolgende bijeenkomsten zullen daarnaast 1 of enkele andere disciplines uit het behandelteam van Zintens  (zoals een bewegingsdeskundige, re-integratie-adviseur of psycholoog) aanschuiven. Onderwerpen voor volgende keren worden in gezamenlijk overleg gepland. Input voor casuïstiek en ervaringen zijn van harte welkom!

Direct aanmelden
Bedrijfsartsen (en verzekeringsartsen) kunnen zich nu aanmelden voor de intercollegiale toetsing van 2 december 2016 bij het secretariaat van Zintens: mail zintens@klimmendaal.nl. Deelname is gratis. Indien u zich wilt afmelden, dan kan dat ook per mail of telefoon (026) 352 62 59. De toetsing wordt in 2017 voortgezet op regelmatige basis: elke eerste vrijdag van de even maanden van 13.30 tot 16.30 uur aan de Heijenoordseweg 5 in Arnhem bij Zintens, onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten.

Over Zintens
Zintens is onderdeel van Klimmendaal Revalidatiespecialisten en begeleidt sinds 1996 mensen op weg naar werk, herstel en beweging. Ons team slaat de brug van gezondheidszorg naar werk. Dit doen we door duidelijkheid te bieden over de belastbaarheid van onze cliënten of door die belastbaarheid zo te verbeteren dat werk weer mogelijk is. Wij zetten graag onze behandelprogramma's in op het gebied van arbeid via diagnostiek, training en re-integratie. Daarmee komen we voor onze cliënt, zijn verwijzer en/of werkgever tot een zo passend mogelijke oplossing.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook