Tekstgrootte: Voorkeuren

19-03-2015Spel Gryphon Rider in ontwikkeling

Spel Gryphon Rider in ontwikkeling


Een aantal (kinder)fysiotherapeuten van RMC Groot Klimmendaal heeft in samenwerking met Roessingh Research and Development, Grendel Games, Mecon, MEM Machinebau, een bijzonder balansspel ontwikkeld dat geschikt is voor revalidatie. Dit computerspel heet Gryphon Rider en bevindt zich in de laatste fase van ontwikkeling en verfijning.

Aanleiding voor het ontwikkelen is dat reguliere computerspellen vaak niet aansluiten bij het niveau van onze cliënten. Daarnaast zijn deze spellen onvoldoende instelbaar om te gebruiken als therapiemiddel binnen de revalidatie.

Hoe werkt het?
Tijdens het balansspel Gryphon Rider berijdt de speler een Griffioen: een schitterend fabeldier dat bijzondere avonturen beleeft. Samen doorlopen ze verschillende levels die zich onder andere afspelen in de jungle, in het water en in de mijnen. Om de griffioen met goed gevolg door de levels te leiden, wordt de speler uitgedaagd om afwisselende posities in te nemen waarbij hij zijn zit- en stabalans op de proef stelt.

Het spel is volledig instelbaar. Zo kan bijvoorbeeld aangegeven worden worden welke hand of welk been de speler moet gebruiken. Ook kan gekozen worden of het spel zittend of staand uitgevoerd wordt. En er zijn verschillende levels die variëren in moeilijkheidsgraad waarop spelers kunnen instromen. De game is te spelen via de Xbox 360 Kinect.

Voor wie is de Gryphon Rider bedoeld?
De Gryphon Rider is in eerste instantie ontwikkeld voor jongeren en volwassenen in de leeftijd van 12 tot en met 35 jaar. Daarnaast draait de toepassing van het spel om behandelprogramma’s waarbij het trainen van de balans een doelstelling is.

De ontwikkelaars zijn het spel nog aan het verfijnen. Daarnaast wordt aanvullend wetenschappelijk onderzoek nog afgerond. Daardoor zult u de de Gryphon Rider nog niet tegenkomen op RMC Groot Klimmendaal. We brengen u uiteraard op de hoogte wanneer het balansspel wel onderdeel gaat uitmaken van onze behandelprogramma’s.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u via deze link kijken op de demo-website van de ontwerpers van het spel.

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook