Tekstgrootte: Voorkeuren

28-03-2014RMC Groot Klimmendaal schaft GRAIL aan

Afbeelding: GRAIL

RMC Groot Klimmendaal heeft de intentieverklaring voor de GRAIL getekend. Dit betekent dat onze organisatie samen met drie andere revalidatiecentra in Nederland, met ondersteuning van het Revalidatiefonds en MRC Aardenburg, de GRAIL aanschaffen. Naast RMC Groot Klimmendaal in Arnhem krijgen ook Revant in Breda, UMCG Centrum voor Revalidatie Beatrixoord in Haren en de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen een GRAIL. Door het aanschaffen van de vier GRAIL’s bij de diverse centra in Nederland ontstaat een zodanige spreiding, dat deze nieuwe manier van revalideren voor meer mensen bereikbaar is.

Wat is de GRAIL?
De GRAIL is een virtual reality systeem dat bestaat uit een loopband in twee delen en een groot beeldscherm. Dankzij de geavanceerde technologie kan een cliënt in een veilige setting inzicht krijgen in zijn mogelijkheden, maar ook in zijn grenzen. Het Revalidatiefonds ondersteunt de GRAIL vanwege de innovativiteit en de geboden kansen voor cliënten op een zo zelfstandig mogelijk leven.

Bedankt sponsors!
De aanschaf van de GRAIL’s is mogelijk gemaakt door diverse aanvullende sponsors. Zo leverden het Technologiefonds en het Johanna Kinderfonds een belangrijke bijdrage. Daarnaast zamelden medewerkers van RMC Groot Klimmendaal geld in voor hun deelname aan de Mud Masters Obstacle Run. Ook deze opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan de GRAIL. Aan alle sponsors: bedankt voor uw bijdrage!

 

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook