Tekstgrootte: Voorkeuren

26-09-2016Revalideren met toekomstbeeld

Mehtap Öcek

Ze was nog maar negen jaar oud toen ze het vreselijke bericht kreeg dat ze een tumor in haar nek had. ‘Ik wist toen direct dat ik een dwarslaesie zou krijgen en dus nooit meer zou kunnen lopen,’ aldus de inmiddels 19-jarige Mehtap Öcek, die revalideert bij Klimmendaal.

‘Ik heb alleen in mijn linkerhand een redelijke functie. Ik kan zelf eten, drinken en schrijven,’ vervolgt ze. ‘Mijn functies zullen niet meer beter worden, maar door middel van mijn behandelingen bij Klimmendaal worden de functies wel stabiel gehouden. En dat is fijn.’

Positief
Wat direct opvalt aan Mehtap, is haar positiviteit. Ze schuwt niet om grapjes te maken en staat heel positief in het leven. Ze kwam met Klimmendaal in aanraking toen ze van Friesland verhuisde naar Arnhem. In Arnhem werd Klimmendaal al snel genoemd voor haar revalidatie. Ze geeft aan heel blij te zijn met deze keuze.

‘Iedere week ben ik sowieso twee keer bij Klimmendaal voor behandelingen. Ik heb een goede band gekregen met mijn behandelaren en dat vind ik heel fijn. Ze weten precies hoever ze kunnen gaan en pushen mij altijd om het maximale uit iedere behandeling te halen,’ geeft Mehtap aan. ‘Ook ben ik twee keer klinisch opgenomen geweest, om te herstellen van operaties,’ vervolgt ze. ‘Dat is mij ook goed bevallen.’

Op de vraag of haar behandelingen zichtbaar effect hebben op haar leven, vertelt Mehtap: ‘De behandelingen voelen goed. Als ik een week niet kan gaan, merk ik het direct. Mijn hele lichaam gaat dan op slot zitten. Al kijk ik niet altijd uit naar de behandelingen, ik ben elke keer weer blij dat ik ben geweest. De opgebouwde band met mijn behandelaren en de fijne sfeer bij Klimmendaal, dragen hier zeker aan bij’.

Uitblinker
Hoe ziet Mehtap haar toekomst? Daar is ze bijzonder concreet en duidelijk over. ‘Eerst wil ik verkozen worden tot Landelijke Uitblinker MBO,’ lacht ze. Ze is geselecteerd omdat ze, ondanks haar lichamelijke tegenslag, zowel op school als in de praktijk uitstekend presteert. Daarnaast is ze positief, enthousiast en gedreven om het maximale uit haar leven te halen. ‘Naast de verkiezing wil ik mijn huidige opleiding, Juridisch Medewerker aan het ROC A12 afronden. Ik zit nu in mijn laatste jaar. Daarna wil ik HBO Rechten gaan studeren, vervolgens naar de universiteit en mijn uiteindelijke droom is kinderrechter te worden in Amerika,’ aldus Mehtap, die vastberaden is dit alles te bereiken. En dat siert haar. Hoe zij in het leven staat, is een inspiratie voor haar omgeving.

Stemmen op Mehtap kan op deze website.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook