Tekstgrootte: Voorkeuren

17-01-2020Revalidatiearts Nicole Voet aangewezen als ‘early career’ binnen Spierziekten Centrum Nederland

Afbeelding: Spierziektencongres2020

Sinds kort is revalidatiearts Nicole Voet aangewezen als ‘early career’ binnen Spierziekten Centrum Nederland. Spierziekten Centrum Nederland is dit initiatief gestart om jonge talenten in hun carrière te ondersteunen. Spierziekten Centrum Nederland verenigt de academische centra voor spierziekten en biedt een platform voor onderzoeksgroepen in de universitair medische ziekenhuizen.

Nicole Voet is sinds drie jaar lid van het organisatiecomité van het succesvolle jaarlijkse symposium van Spierziekten Centrum Nederland. Afgelopen editie werd ze voor de derde keer op rij gevraagd het middagvoorzitterschap op zich te nemen. Daarnaast presenteerde ze samen met Perry van Doormaal, neuroloog van het UMC Utrecht, de traditionele “neuromusculaire quiz” waarin vragen over neurologische en revalidatiegeneeskundige aspecten van de zorg voor patiënten met een spierziekte aan de aanwezigen gesteld worden.

Het symposium is bedoeld om artsen te informeren over nieuwe ontwikkelingen in diagnostiek, medicamenteuze behandeling en classificatie van spierziekten, en heeft als doelgroep (kinder)neurologen, revalidatieartsen, genetici, kinderartsen, physician assistants en artsen in opleiding uit heel Nederland. Ieder jaar op rij is het symposium uitverkocht, de aanwezigen waarderen de combinatie van de wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepasbaarheid van de presentaties en de hoge kwaliteit van de sprekers.

Nicole Voet is werkzaam op de polikliniek spierziekten in revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem, en in het expertisecentrum spierziekten van het Radboudumc in Nijmegen. Op beide locaties ziet zij patiënten met langzaam progressieve neuromusculaire aandoeningen, in het bijzonder patiënten met Facioscapulohumerale dystrofie (FSHD). In 2018 zijn de afdelingen revalidatie en neurologie van het Radboudumc gezamenlijk gestart met de multidisciplinaire FSHD polikliniek, waar patiënten vanuit het hele land voor diagnostiek en advies worden gezien. Daarnaast is zij medisch manager van het expertisecentrum van Klimmendaal. Klimmendaal werkt nauw samen op het gebied van onderzoek en (revalidatie)zorg met het Radboudumc in Nijmegen. Zo lopen er meerdere gezamenlijke onderzoeksprojecten en worden veel patiënten in beide centra gezien. Nicole Voet is gespecialiseerd in (de behandeling van) vermoeidheid en training bij patiënten met een spierziekte.

In 2016 verdedigde zij haar proefschrift, wat zich richtte op het effect van aerobe training en cognitieve gedragstherapie bij patiënten met FSHD. Zij ontving in 2017 de internationale PhD Award Rehabilitation Medicine voor haar proefschrift. Haar huidige wetenschappelijk onderzoek richt zich enerzijds op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met FSHD, anderzijds op het verder analyseren van vermoeidheid en het effect van trainen en bewegen bij patiënten met een spierziekte.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook