Tekstgrootte: Voorkeuren

23-09-2014Revalidatiearts in de Telegraaf met speciaal onderzoek

FACTS-2-NMD

Afgelopen zaterdag verscheen een artikel in de Telegraaf over het promotieonderzoek naar training bij spierziekte Facioscapulohumerale spierdystrofie, ofwel FSHD. De ziekte FSHD komt voor bij een op de 8.000 mensen en is dus relatief zeldzaam.

Drs. N. Voet, revalidatiearts-in-opleiding binnen RMC Groot Klimmendaal, werkt sinds 2008 mee aan onderzoek bij deze spierziekte. Zij wil middels dit onderzoek een bijdrage leveren aan het ontrafelen van de processen die leiden tot spierschade en het bepalen van het remmende effect van training op deze processen.

Er bestaat momenteel nog geen behandelmethode voor de ziekte. De oorzaak en de ziektemechanismen zijn echter wel grotendeels bekend. De eerste onderzoeksresultaten zijn al bekend en worden in november 2014 gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift ‘Neurology’.

Wilt u de ontwikkelingen omtrent het promotieonderzoek volgen? Op de website http://www.facts2nmd.nl/ vindt u meer informatie over het promotieonderzoek naar training bij de spierziekte FSHD. FACTS-2-NMD is de naam van het overkoepelende onderzoeksprogramma, waaronder het onderzoek naar FSHD valt. Wilt u graag meer informatie over de spierziekte FSHD? Bekijk dan de website: http://www.fshd.nl/.
 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook