Tekstgrootte: Voorkeuren

29-06-2020Revalidatie na corona bij Klimmendaal

Afbeelding: Alexander Rosendal

Wanneer je getroffen wordt door het coronavirus heeft dat veel impact. Maar ook tijdens het revalidatietraject daarna is er voor veel ex-COVID patiënten nog een hele weg te gaan. Ex-COVID patiënt Alexander Rosendal lag zeven weken in het ziekenhuis, waarvan vier op de Intensive Care. Na deze heftige periode was het tijd om het ziekenhuis te verlaten. Maar terug naar huis kon hij nog niet.

Alexander: “Ik ben binnengebracht bij Klimmendaal als een patiënt die weinig tot niets kon. Ik moest echt in en uit bed geholpen worden. Ik heb een beschadigde zenuw in mijn rechterbeen waardoor ik geen controle heb over mijn voet. Dat is gebeurt op de IC door het vele draaien. Daarnaast heb ik een hese stem omdat mijn stembanden beschadigd zijn door de intubatie-buis.

Door de behandelaren en verpleegkundigen van Klimmendaal wordt je steeds gestimuleerd om iets zelfstandig te proberen. In het begin dacht ik wel: ‘Oké, dat wordt een hele uitdaging’. Maar na een paar dagen kon ik mezelf steeds beter redden. In ieder geval door zelf mijn bed in en uit te komen. En vanuit daar heb ik steeds alles uitgebouwd. De behandelingen die ik nu nog heb zijn logopedie, ergotherapie en fysiotherapie.

Ik ben nog twee weken bij Klimmendaal. Daarna kijk ik naar de toekomst met vraagtekens, maar dat gaat de goede kant op. ‘s Ochtends heb ik al bijna mijn eigen stem weer terug. Dat is al heel erg verbeterd. Het is wachten op de laatste zet. Mijn ervaringen bij Klimmendaal zijn positief. Ik word heel goed behandeld hier door de specialisten, die me écht verder helpen. En de verpleging ook. Niets anders dan lof.”


Klachten na corona
Mensen die genezen zijn van corona kunnen lang last houden van verschillende klachten. Bijvoorbeeld verlies van spierkracht waardoor ze minder goed of helemaal niet meer lopen, (sterke) achteruitgang van de conditie of problemen met praten of slikken door de beademing. Het kan het zijn dat mensen na corona psychische klachten ervaren, zoals angst of depressieve gevoelens. Ook cognitieve problemen komen voor bij mensen die zijn genezen van corona. Ze kunnen zich bijvoorbeeld slecht concentreren of zijn snel overprikkeld. Gelukkig kan een revalidatiebehandeling helpen bij een goed herstel.

Revalidatie na corona
Klimmendaal biedt zowel klinische als poliklinische revalidatiezorg voor mensen die corona hebben gehad. In nauwe samenwerking met ziekenhuizen in de regio zijn behandelprogramma’s ontwikkeld voor mensen die corona hebben gehad. Mensen die niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven maar nog niet naar huis kunnen worden opgenomen in de revalidatiekliniek van Klimmendaal. Bijvoorbeeld omdat ze nog niet kunnen lopen of zichzelf niet kunnen verzorgen. Mensen die wel zelfstandig thuis kunnen wonen, kunnen naar de polikliniek komen voor hun revalidatiebehandeling.

 

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook