Tekstgrootte: Voorkeuren

31-01-2018Positieve ervaringen pilot Adviespoli eerste lijn

Afbeelding: Stills168

Klimmendaal is gestart met een pilot-project binnen Kind & Jeugd:  een Adviespoli voor de eerste lijn. Behandelaars uit de eerste lijn kunnen, via een verwijzing van de huisarts, met hun korte vraag terecht voor een multidisciplinair consult binnen Klimmendaal.

Zowel vanuit de praktijken uit de eerste lijn als vanuit Klimmendaal bestond de behoefte om betere afstemming tussen  de eerste lijn en de revalidatie te krijgen. Voor een bepaalde groep patiënten uit de eerste lijn kan een eenmalige observatie of advies vanuit de revalidatie namelijk erg zinvol zijn. Hierdoor kan er een gezamenlijke richting worden bepaald om samen de juiste zorg op de juiste plek te bieden. Dit versterkt de zorg rondom het kind in de keten.

Bij de adviespoli kunnen behandelaars uit de eerste lijn terecht met korte vragen als: Is de gekozen behandelmethodiek de juiste? Er ontstaan extra klachten naast de primaire klachten, kunnen jullie meekijken? Of: Ik heb twijfels over bepaalde ontwikkeldomeinen van dit kind, willen jullie kritisch meekijken? Doel van het multidisciplinaire consult is dat het kind weer terug gaat naar de eerste lijn en met eventuele extra adviezen vanuit de revalidatie verder aan de slag gaat.

De adviespoli voor de eerste lijn draait nu als pilot op twee locaties binnen Klimmendaal binnen de afdeling Kind & Jeugd. De ervaringen zijn wederzijds zeer positief. Er ontstaan kortere lijnen, er is meer vertrouwen en (h)erkenning van elkaars expertise. Klimmendaal wil de adviespoli vanuit deze ervaring verder gaan uitrollen binnen Kind & Jeugd.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook