Tekstgrootte: Voorkeuren

17-01-2018Optreden voor Máxima!

Link: https://www.omroepgelderland.nl/media/22847/Koningin-Maxima-opent-vernieuwd-Musis-Sacrum
Bron: Omroep Gelderland


Een beetje spannend was het wel… Optreden voor onze koningin! Afgelopen vrijdag traden achttien kinderen met en zonder beperking op voor koningin Maxima in het kader van de opening van de nieuwe zaal van Musis Sacrum onder leiding van muziektherapeut Alex Hanssen. Het waren kinderen die muziektherapie krijgen bij Klimmendaal en kinderen die lessen wereldpercussie volgen bij de West Arnhemsche Muziekvereeniging (WAMV). De kinderen speelden op elektronische blaasinstrumenten en op Japans, Afrikaans en Braziliaans slagwerk. Het optreden was zeer geslaagd!

Ook ergotherapeut Svea Schut en kinderfysiotherapeut Jeroen Derichs waren erbij als begeleider. Jeroen: "De kinderen vonden het fantastisch (en waren enorm nerveus). Máxima kwam ze nog persoonlijk bedanken voor en complimenteren met het optreden voordat ze vertrok. Een hele belevenis en ervaring voor ze!" Jeroen vroeg de kinderen zelf ook naar hun ervaringen: 

Jens (9 jaar): “Ik vond het heel leuk!” “De koningin had een mooie hoed op!” “Ik was trots op Lynn, was heel moeilijk met de linten wat zij moest doen”
Lynn (9 jaar): “We hebben een hand gehad!” “Dat vond ik het leukst!” “De koningin zag er mooi uit”
Yagmur (10 jaar): “Ik vond het bijzonder en heel erg leuk en ontroerend tegelijkertijd!”
Thijs (12 jaar): “Normaal zie je haar alleen op TV en zo, en nu stond ze heel dicht bij naar ons te luisteren: heel bijzonder!”

Muziektherapeut Alex Hanssen sprak na afloop van het optreden zelf ook met Maxima over het belang van muziek voor kinderen in het algemeen en over de blaastherapie en therapeutische ritmegroepen die bij Klimmendaal worden gegeven. Alex: “Kinderen die muziektherapie krijgen bij Klimmendaal en leerlingen van de WAMV treden vaker samen op. Dit gebeurt soms onder de naam KABOEM! en soms onder de naam Johanna KinderFonds-Musickids. Momenteel wordt aan een optreden gewerkt in samenwerking met El Ele, een internationale dans- en muziekschool. In dit optreden krijgt Turkse muziek een prominente rol.”

Bekijk het filmpje van de opening van Musis op de site van Omroep Gelderland.

Optreden Maxima 1
Optreden Maxima 2

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook