Tekstgrootte: Voorkeuren

15-06-2017Oproep: Onderzoek voor MS-patiënten

Onderzoek voor MS-patiënten

Klimmendaal gaat in samenwerking met het VUmc in Amsterdam starten met een onderzoek naar cognitieve behandelingen voor MS-patiënten. Met dit onderzoek willen we meer helderheid krijgen over de oorzaak en behandelingen van cognitieve klachten bij MS.

Door middel van dit onderzoek wordt bekeken of drie soorten behandelingen de cognitieve problemen kunnen verminderen. Daarnaast wordt gekeken naar de invloed van de behandelingen op de stemming, het dagelijks functioneren, het welbevinden en de hersenen.

Wie kan meedoen?
Het onderzoek is voor mensen met MS tussen de 18 en 65 jaar met cognitieve klachten, zoals geheugen-, concentratie- of aandachtsproblemen.

Wat houdt uw deelname in?
Meedoen aan het onderzoek betekent dat u aan één van de volgende drie behandelingen deelneemt:

  • Mindfulness
  • Cognitieve revalidatietherapie
  • Informatievoorziening door een MS-verpleegkundige

Door middel van loting wordt bepaald welke behandeling u krijgt. De behandelingen duren negen weken en bestaan uit bijeenkomsten bij Klimmendaal in Arnhem of het VUmc in Amsterdam. Daarnaast krijgt u opdrachten mee naar huis.

Naast deze behandeling komt u drie keer naar het VUmc in Amsterdam voor metingen (voorafgaand aan de behandeling, direct na afloop van de behandeling en 6 maanden na afloop van de behandeling). De metingen duren ongeveer drie uur en bestaan uit een neuropsychologisch onderzoek, een MEG-scan en bij de eerste meting ook een lichamelijk neurologisch onderzoek. Daarnaast krijgt u drie keer vragenlijsten opgestuurd die u thuis kunt invullen.

Meer informatie?
Voor vragen of meer informatie over het onderzoek kunt u contact opemen met Ilse Nauta, MSc, onderzoeker VUmc MS Centrum, telefonisch te bereiken via 020-4442834 of per e-mail: remindms@vumc.nl.
Wilt u meer weten over MS en revalidatie met MS bij Klimmendaal? Bekijk deze pagina.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook