Tekstgrootte: Voorkeuren

07-08-2018'Opa en Sophie'

Afbeelding: voorkant opa en sophie
Voorkant van 'Opa en Sophie'. © Mientje Meussen

Donny Boots, wie zelf beide onderbenen is verloren door een auto-ongeluk, werkte als vrijwilliger in het ziekenhuis. Hier werkte hij bij mensen die ook een beenamputatie moesten ondergaan. Hij kreeg daar van opa's en oma's vaak de vraag: 'Hoe vertel ik het mijn kleinkinderen? Is daar niets iets voor om het gemakkelijker te maken?' Hier wilde Donny iets mee gaan doen. Hij klopte aan bij kinderboekenschrijfster Marijke Witman en het boek 'Opa en Sophie', met de illustraties van Mies Meussen, is tot stand gekomen. 

Het boek vertelt het verhaal van Sophie en alle vragen die bij haar opkomen wanneer haar opa geopereerd moet worden. Wat moet opa nou met al zijn schoenen nu hij een been mist? Hoe zal het gaan als opa thuis komt? Waar kan Sophie bij helpen? Deze en andere vragen worden beantwoord in het boekje.

Meer informatie over 'Opa en Sophie' of wil je het boek gelijk bestellen? Neem dan een kijkje op de website van 'Opa en Sophie'.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook