Tekstgrootte: Voorkeuren

21-03-2014Oefenapp Beroerte

Oefenapp Beroerte

Bewegen en in conditie blijven zijn belangrijk voor een snelle en effectieve revalidatie na een beroerte (CVA). Er is nu een app die hierbij helpt: de Oefenapp Beroerte voor iPad. De app voorziet in een groot aantal voorbeeldfilmpjes van simpele oefeningen om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Oefendoelen stimuleren hierbij de gebruiker om te blijven oefenen.

Het instellen van een oefenprogramma op maat behoort ook tot de mogelijkheden. Daarmee is de app voor veel cliënten geschikt. Om zeker te weten of de app ook voor u, uw familielid of uw cliënt geschikt is, adviseren we onze cliënten van tevoren het gebruik van de app te bespreken met zijn behandelteam.

Het grote voordeel van de app is dat deze cliënten in staat stelt zelfstandig te oefenen waar en wanneer het uitkomt; een waardevolle aanvulling op de reguliere revalidatiebehandeling. Ervaringen zijn dan ook positief: cliënten vinden het prettig om via deze manier te kunnen oefenen.

De Oefenapp Beroerte is ontwikkeld door revalidatiecentrum De Hoogstraat en via de Applestore verkrijgbaar voor IOS (iPad). Voor Androidgebruikers is de app nog in ontwikkeling.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook