Tekstgrootte: Voorkeuren

27-06-2018Ochtendbehandeling afdeling NAH

Afbeelding: Foto ochtendbehandeling 1

In de ochtend gaan patiënten op de klinische afdeling Niet-Aangeboren Hersenletsel van Klimmendaal tussen 07.30 – 09.00 uur al actief aan de slag!

Op de afdeling oefenen patiënten in de ochtend intensief in situaties die zoveel mogelijk op thuis lijken. Dat betekent dat patiënten alledaagse handelingen zoals ontbijten, aankleden et cetera aangrijpen als kans om te oefenen. Zij bepalen zelf welke activiteit ze willen oefenen volgens hun eigen revalidatiedoelen en in welke volgorde. Bijvoorbeeld eerst ontbijten en dan pas aankleden of andersom. Geen strijd tegen de klok! Tijdens deze ochtenden zijn behandelaars op de afdeling om patiënten te begeleiden en te stimuleren om zo veel mogelijk hun dagelijkse activiteiten zelfstandig uit te voeren. Zo worden de activiteiten buiten de geplande therapieën ook oefen- en leermomenten.

De ochtendbehandeling is opgezet volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Onderzoek toont aan dat het uitvoeren van bekende, waardevolle en functionele dagelijkse activiteiten tot de meest effectieve revalidatie leidt. Voorbeelden van deze activiteiten zijn het mee organiseren van het eigen rooster, wassen en aankleden, maaltijdmomenten, inclusief tafel dekken en afruimen en het opruimen en schoon houden van de eigen kamer. De verpleging, verzorging en behandelaars zorgen er voor dat iedere patiënt de activiteiten kan uitvoeren aangepast aan zijn of haar fase in de revalidatie.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook