Tekstgrootte: Voorkeuren

20-03-2015Nieuw bij RMC Groot Klimmendaal: visuele screening

Nieuw bij RMC Groot Klimmendaal: visuele screening

Vanaf maart 2015 kunnen cliënten van RMC Groot Klimmendaal een visuele screening krijgen op onze locatie aan de Heijenoordseweg in Arnhem, als blijkt dat zichtproblemen meespelen tijdens het revalidatieproces. De screening is een onderzoek waarbij vastgesteld wordt of er sprake is van een visuele beperking en hoe de zorg en eventuele behandeling hiervan ingevuld kan worden. De screening is mogelijk voor zowel volwassen als jonge cliënten.

RMC Groot Klimmendaal voert de screening niet zelf uit. Dit laten we over aan gespecialiseerde medewerkers van Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Deze specialisten houden voortaan maandelijks spreekuur binnen RMC Groot Klimmendaal in gebouw A op onze locatie Heijenoordseweg in Arnhem.

Hoe komt een cliënt in aanmerking voor de visuele screening?
De cliënt bespreekt zijn visuele klachten met de revalidatiearts. Op basis van dit gesprek kan de revalidatiearts besluiten de cliënt door te verwijzen naar de visuele screening van Visio. De cliënt mag binnen een maand naar het spreekuur van Visio binnen RMC Groot Klimmendaal.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook