Tekstgrootte: Voorkeuren

28-01-2019Norschoten en Klimmendaal Revalidatiespecialisten op weg naar intensieve samenwerking

Afbeelding: ondertekening samenwerking Norschoten en Klimmendaal

Zorgorganisatie Norschoten en  Klimmendaal Revalidatiespecialisten slaan de handen ineen om de mogelijkheid van samenwerking op het gebied van revalidatie verder te onderzoeken. Vandaag ondertekenden zij hiervoor de intentieverklaring.

Barneveld groeit sterk, waardoor ook de behoefte aan bredere revalidatiezorg in de buurt toeneemt. Norschoten en Klimmendaal gaan daarom onderzoek doen hoe zij nog intensiever kunnen samenwerken. Recent sloegen Norschoten en Klimmendaal de handen al ineen bij het tekenen van een intentieverklaring voor het ‘buurtziekenhuis’ in Barneveld, waarbij ook de Barneveldse huisartsen en ziekenhuis Gelderse Vallei betrokken zijn. In oktober 2018 is Klimmendaal gestart met een poliklinisch spreekuur van de revalidatiearts op de locatie Klaverweide van Norschoten.

Intentieverklaring

In deze intentieverklaring geven Klimmendaal en Norschoten aan dat een  intensieve samenwerking voordelen heeft. Het doel van de samenwerking is dat inwoners uit de omgeving van Barneveld dicht bij huis kunnen revalideren en behandelaren hun kennis op het gebied van geriatrische revalidatiezorg en van de medisch specialistische revalidatie kunnen bundelen. Verder past een intensievere samenwerking tussen Klimmendaal en Zorgorganisatie Norschoten bij de gezamenlijke intentie tot optimalisatie van de samenwerking met ziekenhuizen en huisartsen in de omgeving.

Deskundig en dichtbij

Door samen te gaan werken kunnen de zorgprofessionals van beide organisaties profiteren van elkaars kennis en ervaring, wat ten goede komt aan de zorg voor cliënten. Daarnaast is het spreekuur van Klimmendaal  in Barneveld een uitbreiding van het zorgaanbod in Barneveld, dat ervoor zorgt dat de cliënt die moet revalideren minder ver hoeft te reizen voor een consult.

Over Norschoten

Norschoten is een dynamische, algemeen christelijke zorgorganisatie met meerdere locaties in de regio Barneveld waar cliënten met verschillende zorgvragen terecht kunnen. Op deze locaties bieden we verpleeghuiszorg, verblijf en behandeling aan. Daarnaast is er een afdeling geriatrische revalidatie, een hospice en er zijn meerdere locaties voor dagbehandeling.

 

(foto: 1e rij de ondertekenaars:  dr. ir. M. Kuit, raad van bestuur stichting Klimmendaal en mr. drs. K.M. Breuker, raad van bestuur zorgorganisatie Norschoten, 2e rij: mevrouw J. Meeuwsen, manager kennis- en behandelcentrum Norschoten, de heer M. Moonen, manager zorg volwassenen / kind & jeugd Klimmendaal)

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook