Tekstgrootte: Voorkeuren

09-10-2014Nieuwe Zorgwijzer: Gedragsveranderingen

Nieuwe Zorgwijzer: Gedragsveranderingen

In de serie Zorgwijzers van de Hersenstichting is een nieuw boekje verschenen: de Zorgwijzer ‘Gedragsveranderingen’. Deze Zorgwijzer is een praktische gids over gedragsveranderingen na hersenletsel. Het boekje is geschreven door Daniëlle Boelen, klinisch neuropsycholoog bij RMC Groot Klimmendaal en onderzoeker bij het Radboudumc. De Zorgwijzer ‘Gedragsveranderingen’ wordt vandaag uitgereikt tijdens de Publieksdag van de Hersenstichting.

Zorgwijzer Gedragsveranderingen
In de Zorgwijzer worden gedragsveranderingen bij hersenaandoeningen op een begrijpelijke en toegankelijke manier uitgelegd. De meest voorkomende gedragsveranderingen en hun gevolgen worden besproken en toegelicht aan de hand van sprekende en herkenbare voorbeelden. Het is in eerste plaats bestemd voor partners, familieleden en vrienden, maar het helpt hopelijk ook de getroffene van een hersenaandoening zelf verder.

Publieksdag Hersenstichting
Elk jaar organiseert de Hersenstichting een dag speciaal voor het publiek. Tijdens deze dag geven gerenommeerde onderzoekers van Nederlandse universiteiten en academische ziekenhuizen lezingen over hun passie: het hersenonderzoek. Vandaag is het thema: Hersenen in de toekomst. Zowel direct betrokkenen (patiënten en familieleden, donateurs van de Hersenstichting) als beroepsmatig betrokkenen en onderzoekers worden van harte uitgenodigd deze Publieksdag bij te wonen. Naast de lezingen is er een uitgebreide informatiemarkt waar patiëntenverenigingen en andere organisaties aanwezig zijn die actief zijn op hersengebied.

De Zorgwijzer Gedragsveranderingen is te bestellen op de website van de Hersenstichting.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook