Tekstgrootte: Voorkeuren

15-02-2018Nieuwe uitgave over 'foutloos leren binnen de revalidatíe'

Nieuwe uitgave over 'foutloos leren binnen de revalidatíe'

Onlangs is er een nieuw internationaal boek uitgebracht over de toepassing van foutloos leren binnen de neuropsychologische revalidatie.

Eén van de hoofdstukken is geschreven door onze neuropsycholoog Dirk Bertens. In het hoofdstuk wordt ingegaan op de verschillende mechanismen die het succes van foutloos leren verklaren.

In samenwerking met de Radboud Universiteit heeft Bertens eerder zijn promotieonderzoek naar foutloos leren bij mensen met hersenletsel binnen Klimmendaal uitgevoerd.

Foutloos leren is een instructiemethode waarbij fouten worden voorkomen tijdens het aanleren van alledaagse taken. Uit onderzoek blijkt dat deze methode voor mensen met hersenletsel effectiever is dan het 'trial-and-error' leren.

Het boek is onder andere te bestellen bij bol.com

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook