Tekstgrootte: Voorkeuren

20-01-2015Tentoonstelling Atelier 23 en De Buitenplaats

Nieuwe tentoonstelling Atelier 23 en De Buitenplaats

De nieuwe tentoonstelling in het hoofdgebouw van RMC Groot Klimmendaal aan de Heijenoordseweg in Arnhem is zeer gevarieerd. U kunt dit keer schilderijen en foto’s bekijken van kunstenaars uit Atelier 23. Aanvullend zijn er objecten te zien zoals kaarsen, zeepjes en houten voorwerpen van cliënten uit De Buitenplaats. De tentoonstelling duurt tot begin maart 2015.

De werken uit Atelier 23 zijn van twee bijzondere kunstenaars: fotograaf Bernard Vink en kunstschilder Sikko Siegers. Bernard Vink voert u met zijn foto’s mee door zíjn stad en land: een wereld van mensen en stadsleven via spiegelingen van winkelruiten en wolkenluchten in kantoorramen. Sikko Siegers zoekt de spanning tussen een losse manier van schilderen en de herkenbaarheid: hij is gefascineerd door licht en lucht.

Atelier 23 is een plek in Arnhem waar mensen met een beperking zichzelf kunnen ontwikkelen door bezig te zijn met kunst. Ze werken er met veel plezier en respect samen. De mensen zijn enkele dagen in de week bezig op hun eigen niveau en worden persoonlijk begeleid door beeldend kunstenaars en activiteitenbegeleiders, waardoor zij in korte tijd een grote ontwikkeling doormaken. Atelier 23 is onderdeel van ontmoetingsplaats en dagbestedingscentrum De Buitenplaats in de Schuytgraaf, Arnhem-Zuid.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook