Tekstgrootte: Voorkeuren

20-05-2014Nieuwe polikliniek Kinderrevalidatie Ede

Nieuwe polikliniek Kinderrevalidatie Ede


RMC Groot Klimmendaal heeft op vrijdag 23 mei een nieuwe polikliniek Kinderrevalidatie geopend in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Hierdoor kunnen onze jonge cliënten uit Ede en omgeving voortaan dichtbij huis revalideren. Met deze polikliniek verlegt het Expertisecentrum Kinderen & Jongeren van RMC Groot Klimmendaal opnieuw zijn grenzen.

Hoe werkt de nieuwe polikliniek?
De huisarts of specialist verwijst kinderen naar de polikliniek Kinderrevalidatie van RMC Groot Klimmendaal in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Daar hebben de ouders met hun zoon of dochter een afspraak met onze kinderrevalidatiearts. De arts besluit op basis hiervan samen met de ouders wat het beste vervolgtraject wordt voor het kind. Poliklinische revalidatie in Ede of een complexere revalidatiebehandeling, zoals opname in de kliniek in onze hoofdvestiging in Arnhem.

Indien het kind poliklinisch revalideert in Ede, komt hij of zij enkele malen per week voor behandeling naar de polikliniek Kinderrevalidatie in het Ziekenhuis Gelderse Vallei en gaat na afloop telkens weer naar huis. De revalidatie bestaat uit verschillende behandelingen van ons multidisciplinaire team in de polikliniek. Dit team bestaat uit de kinderrevalidatiearts en verschillende paramedici, zoals een fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, maatschappelijk werker en ergotherapeut.

Revalideren is grenzen verleggen
Bij RMC Groot Klimmendaal komen mensen met een beperking of chronische aandoening om hun persoonlijke revalidatiedoelen te bereiken. Voor de een is dit zelfstandig wonen of leren op school, voor de ander een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding. Samen met onze betrokken medewerkers verleggen zij hun grenzen telkens weer. Ook ons Expertisecentrum Kinderen & Jongeren verlegt zijn grenzen. Na Arnhem, Doetinchem en Terborg, is Ede de vierde plaats binnen Gelderland waar jonge cliënten dichtbij huis terecht kunnen voor de professionele zorg die ze verdienen.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook