Tekstgrootte: Voorkeuren

04-03-2014Nieuwe polikliniek Kinderrevalidatie Doetinchem

Nieuwe polikliniek

RMC Groot Klimmendaal heeft nu een polikliniek Kinderrevalidatie in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Hierdoor kunnen voortaan alle kinderen van 0 tot 20 jaar in de regio Achterhoek gebruikmaken van onze medisch specialistische revalidatiebehandelingen. Daarnaast kan RMC Groot Klimmendaal door de nieuwe polikliniek intensiever samenwerken met huisartsen, specialisten en andere zorgorganisaties in de regio.

Hoe werkt de nieuwe polikliniek?
Uw huisarts of specialist verwijst uw kind naar de polikliniek Kinderrevalidatie van RMC Groot Klimmendaal in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Daar heeft u samen met uw kind een afspraak met onze kinderrevalidatiearts.

Voor een poliklinische observatie of complexe behandeling kunt u vervolgens terecht bij ons multidisciplinaire team in de Scholengemeenschap Mariëndael aan de Oude Rozengaardseweg in Doetinchem. Dit team bestaat uit de kinderrevalidatiearts en verschillende paramedici, zoals een fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, etc.

Kinderen tussen de 0 en 4 jaar konden al bij RMC Groot Klimmendaal terecht voor hun revalidatiebehandeling op locaties in Doetinchem en Terborg. Door de komst van de nieuwe polikliniek in het Slingeland ziekenhuis kunnen voortaan alle kinderen van 0 tot 20 jaar in de regio Achterhoek van ons medisch specialistische aanbod gebruik maken.

Intensievere samenwerking in Doetinchem en regio Achterhoek
De nieuwe polikliniek is het startschot van een intensievere samenwerking met verschillende zorgaanbieders in de regio. Naast de bestaande samenwerking met organisaties als MEE, Zozijn en de Koninklijke Kentalis zijn er nieuwe initiatieven in aantocht. Zo realiseert RMC Groot Klimmendaal samen met Penders Voetzorg een schoenenspreekuur in Doetinchem voor jonge cliënten die inlegzooltjes of speciaal schoeisel nodig hebben. Daarnaast bezoekt de kinderrevalidatiearts op aanvraag kinderen met bewegingsproblemen binnen kinderdagcentra in de Achterhoek.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook