Tekstgrootte: Voorkeuren

04-02-2014Nieuw: Dagbehandeling kinderen & jongeren

Nieuw: Dagbehandeling kinderen & jongeren

Vanaf nu kunnen jonge cliënten bij Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal ook revalideren via dagbehandeling van ons multidisciplinaire team. Deze behandelvorm bestaat uit therapieën die verdeeld zijn over een paar complete dagen per week. Hierdoor kunnen kinderen heel doelgericht revalideren want de therapieën sluiten direct aan bij hun leven thuis en op school.

Wat is dagbehandeling?
Dagbehandeling is binnen ons Expertisecentrum Kinderen & Jongeren een welkome uitbreiding van het aanbod naast de klinische (via opname) en poliklinische behandelvormen. Dagbehandeling is een vorm van revalideren waarbij jonge cliënten tussen 0 en 20 jaar twee tot meerdere dagen per week therapieën volgen. Deze therapieën zijn wisselend individueel en groepsgewijs. En worden gegeven door een multidisciplinair behandelteam dat bestaat uit een revalidatiearts en verschillende paramedici, zoals een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, etc. Gedurende de dag krijgen de kinderen begeleiding van een verpleegkundige en een pedagogisch medewerker samen. Er is een activiteitenprogramma tussen de therapieën door en de kinderen hebben de mogelijkheid om huiswerk te maken. Ook beschikken ze over een kamer met bed waar ze tussendoor kunnen rusten.

Voor wie is dagbehandeling geschikt?
Dagbehandeling is een behandelvorm die precies tussen de klinische opname en poliklinische behandeling in zit. Dagbehandeling is daardoor bij uitstek geschikt voor kinderen die na een ernstige ziekte of ongeval in het ziekenhuis hebben gelegen. Daarnaast is dagbehandeling ook geschikt voor kinderen met een chronische aandoening die vastlopen in hun dagelijks leven en op school.

Zo kunnen kinderen alles wat ze leren direct thuis toepassen
Kinderen revalideren via dagbehandeling heel doelgericht, want de therapieën sluiten direct aan op hun dagelijkse leven thuis en op school. Zo kunnen ze alles wat ze leren direct toepassen in hun eigen vertrouwde omgeving. Ons multidisciplinaire team kan bovendien snel inspelen op de ontwikkeling die de jonge cliënten doormaken. Zo zijn er kinderen die (opnieuw) leren fietsen of traplopen. Of werken aan hun armkracht om weer te kunnen volleyballen.

Zonder wachttijd starten met dagbehandeling
Revalideren gebeurt op indicatie van een revalidatiearts. Als de revalidatiearts kinderen op basis van hun diagnose en ontwikkeling voor dagbehandeling in aanmerking laat komen, dan kunnen ze in principe direct bij ons starten.
 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook