Tekstgrootte: Voorkeuren

24-06-2016Nieuw! Behandelprogramma CARAS

Nieuw! Behandelprogramma CARAS

Vanaf eind augustus 2016 kunnen patiënten bij Klimmendaal ook terecht voor het nieuwe behandelprogramma CARAS. Dit is een evidence based programma speciaal voor mensen met een eenzijdige verlamming van de arm en hand door een CVA. In eerste instantie bieden we de mogelijkheid om dit programma op onze locatie aan de Heijenoordseweg in Arnhem te volgen. Later dit jaar wordt het programma ook op onze locatie in Apeldoorn beschikbaar.

Waar bestaat CARAS uit?
CARAS is een afkorting van Concise Arm and hand Rehabilitation Approach in Stroke en bestaat uit drie afzonderlijke behandelprogramma’s van zes weken. De deelprogramma’s zijn gebaseerd op de kwalificaties van de Utrechtse Arm-Hand Test (UAT) en onderverdeeld naar zwaarte van de klachten van de patiënt: ernstig, matig of mild. Ieder programma heeft een eigen behandelthema. Voor de ernstige problemen richt het programma zich met name op het goed positioneren en verzorgen van de aangedane hand en arm. In de matige en milde varianten gaat men uit van persoonlijke doelen die afhangen van de dagelijkse taken van de patiënt. Dit gebeurt vaak in spelvorm of circuittraining.

Vergroot vertrouwen patiënt
CARAS richt zich niet alleen op het behandelen maar ook op het vergroten van het vertrouwen in eigen kunnen door de patiënt. Dit gebeurt onder andere door patiënten succeservaringen op te laten doen of door het vergroten van inzicht in de verschillende manieren waarop ze hun aangedane hand en arm kunnen inzetten.

Meer informatie?

  • Bent u patiënt en wilt u in aanmerking komen voor het behandelprogramma CARAS, dan kunt u contact opnemen met uw huisarts of specialist die u kan doorverwijzen.
  • Bent u verwijzer en wilt u voor uw verwijzing eerst verdiepende informatie, dan kunt u daarvoor terecht bij het secretariaat van Klimmendaal Volwassenen, via mail expertisecentrumvolwassenen@klimmendaal.nl of telefoon (026) 352 62 14. Wilt u direct doorverwijzen, lees dan hier uw mogelijkheden.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook