Tekstgrootte: Voorkeuren

22-08-2017Nicole Voet genomineerd voor PhD Award Rehabilitation Medicine 2017

Nicole Voet genomineerd voor PhD Award Rehabilitation Medicine 2017

Revalidatiearts Nicole Voet van Klimmendaal is genomineerd voor de PhD Award Rehabilitation Medicine 2017! Met deze nominatie van de Nederlandse Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA) is haar proefschrift beoordeeld als het beste en meest aansprekende proefschrift op het gebied van revalidatiegeneeskunde in Nederland van het afgelopen jaar. De twee andere genomineerden, afkomstig uit Letland en België, presenteren hun proefschriften tijdens het internationale ‘Joint congress of the DCRM, BNF-PRM and RBSPRM' op 10 november 2017, waar ook de winnaar bekend wordt gemaakt.

Nicole Voet onderzocht het positieve effect van meer bewegen bij de spierziekte Facioscapulohumerale Musculaire Dystrofie (FSHD) en promoveerde op 14 oktober 2016 op dit onderzoek. Ze vertelt: ‘Aanvankelijk was de wetenschappelijke wereld erg sceptisch over de gevonden positieve resultaten. Maar geleidelijk aan verandert deze scepsis in enthousiasme, met deze prijs als kroon op mijn werk. Dit is wat mij betreft echter niet het einde, maar juist het begin van een reeks vervolgonderzoeken om de kwaliteit van leven van mensen met een spierziekte te vergroten.’

Het doel van de PhD Award is aandacht te vestigen op hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek binnen de revalidatiegeneeskunde en het werk van onderzoekers onder een breder publiek kenbaar maken. Tegelijkertijd draagt deze award bij aan de mogelijkheden van veelbelovende onderzoekers om zich verder te ontplooien en kansen op vervolgonderzoek te vergroten. Genomineerden worden voorgedragen door hoogleraren Revalidatiegeneeskunde verbonden aan Nederlandse universiteiten en de beoordeling wordt gedaan door vier leden van de Wetenschappelijke Commissie (WeCo) van de VRA.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook