Tekstgrootte: Voorkeuren

01-07-2019Maartje op Maandag #7

Afbeelding: Ontwerp zonder titel

Maartje Oppeneer vertelt in een wekelijkse blog over haar revalidatie na een hersenbloeding. Eerder gepubliceerde blogs leest u hier.

Dankbaar

Precies een half jaar geleden begon ik met revalideren bij Klimmendaal. Ik was net een week uit het ziekenhuis en had nog geen idee van het lange traject dat mij te wachten stond. Alhoewel ik nog helemaal niks kon, was ik ervan overtuigd dat ik dit niet nodig had. Revalideren? Ik zou binnen een paar weken mijn oude leven weer oppakken. Gewoon verder gaan waar ik gebleven was, dat was mijn idee.

Maar had ik dat even mis. Ik moest opnieuw goed leren praten, lopen, fietsen, het verkeer begrijpen, dingen onthouden, meerdere dingen tegelijk doen, mijn balans terug vinden, oefenen met een tekst begrijpen, prikkels verdragen en vertrouwen en kracht in mijn lichaam terugvinden. Ik leerde weer de basis van het leven. En dat ging met vallen en opstaan. 

Het was een weg met hoogte- en dieptepunten. Het ene moment ben je dankbaar, omdat je weer goed kan praten, het volgende moment moet je weer opnieuw beginnen met oefenen, omdat het door een terugval niet meer lukt. Het ene moment hoor je dat je waarschijnlijk nooit meer kunt fietsen, het volgende moment vier je met je fysio, tegen alle verwachtingen in, de eerste meters op de fiets. Het ene moment konden we alleen maar hopen op herstel, het volgende moment konden we dankbaar onze doelen afvinken.

Vandaag nemen we afscheid en sluiten we een periode van onzekerheid, verdriet, maar vooral van hoop af. Ik heb nog steeds een lange weg te gaan, maar kan door de stabiele basis op eigen kracht verder. Ik kijk terug op een intensief en zwaar traject. Maar de dankbaarheid overheerst.

Dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren van de therapeuten die met eindeloos veel geduld, liefde, bemoediging en aandacht naast mij hebben gestaan. Die mij hoop, licht en vertrouwen voor de toekomst hebben gegeven. Die naast mij hebben gestaan bij elke stap in dit proces. Mijn zekerheid in deze onzekere tijd. Onbeschrijfelijk dankbaar ben ik dat ik deze fantastische mensen heb mogen leren kennen en voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. Lieve therapeuten van Klimmendaal, bedankt! <3

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook