Tekstgrootte: Voorkeuren

17-05-2019Maartje op Maandag #1

Afbeelding: Ontwerp zonder titel

Maartje Oppeneer vertelt in een wekelijkse blog over haar revalidatie na een hersenbloeding.

Drie maanden geleden

Drie maanden geleden vond mijn vader mij bij thuiskomst op de keukenvloer, languit met mijn hoofd in een plas bloed. In het ziekenhuis blijk ik naast een grote hoofdwond ook een hersenbloeding te hebben. Dat is het begin van een lange weg. Een weg met vallen en opstaan. Een weg waarin ik samen met therapeuten in een intensief revalidatie traject hard werk aan herstel. Een weg van weer goed leren praten en lopen en van stapje voor stapje steeds een klein beetje van je leven terug proberen te krijgen. Een weg van hopen, dromen, vooruit kijken en vertrouwen. 

Een aantal terugvallen en sinds kort ook aanvallen waarvan de oorzaak nog onbekend is maar die epileptisch lijken, zorgen ervoor dat het herstel niet in een stijgende lijn gaat. Dat betekend ook dat ik nog vrij aan het begin van mijn proces sta. Na vier keer op de spoedeisende hulp te hebben gelegen en twee keer te zijn opgenomen in het ziekenhuis, hoop ik nu in een wat stabielere periode te komen. Ik ben dankbaar voor wat ik al wel heb bereikt. De kleine stukjes die ik weer kan lopen, het steeds vlotter weer kunnen praten en het steeds helderder worden in mijn hoofd.

Ondertussen hoop ik ook snel weer simpele dingen te kunnen oppakken als een boek lezen of muziek luisteren en hoop en droom ik uiteindelijk weer te kunnen fietsen, auto rijden en werken. Tot die tijd kan ik alleen maar dankbaar zijn voor wat ik nu heb.

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook