Tekstgrootte: Voorkeuren

13-01-2020Symposium over samenwerking rondom de ex-IC patiënt in onze regio

Afbeelding: foto annet

Revalidatiearts Annet Geesken van Klimmendaal geeft vandaag een workshop tijdens het Symposium IC Nazorgketen in Ziekenhuis De Gelderse Vallei. Samen met ergotherapeut Anna-Katrien Broeders van Klimmendaal en Marleen Koster, specialist ouderengeneeskunde i.o. van Opella gaat zij in de workshop onder andere in op het verschil tussen medisch specialistische revalidatie en geriatrische revalidatiezorg, stepped care en het in kaart brengen van de zorgproblematiek via SAMPC-methodiek. Ook zal er ingegaan worden op arbeidsrevalidatie.

Het doel van het symposium is om meer duidelijk te geven over het post-IC syndroom (PICS) en klachten die post-IC patiënten kunnen hebben. Revalidatieartsen, specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen en paramedici uit de regio weten hierdoor wat aandachtspunten en wat mogelijkheden zijn. Door het uitwisselen van kennis en informatie komt er een betere afstemming van de zorg voor deze indrukwekkende en zeer zorgintensieve groep.

Kijk voor meer informatie over het symposium op https://www.geldersevallei.nl/aanmelden/icnazorgsymposium.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook