Tekstgrootte: Voorkeuren

28-05-2019Klimmendaal start kinderspreekuur in Rijnstate Ziekenhuis

Afbeelding: Jongere Klimmendaal

Kinderrevalidatiearts van Klimmendaal Petra van Kampen start een kinderspreekuur op de polikliniek Kindergeneeskunde in het Rijnstate Ziekenhuis. Tot voor kort konden in het Rijnstate alleen volwassen door een revalidatiearts gezien worden. Met de komst van het kinderspreekuur kunnen nu ook kinderen bij de revalidatiearts terecht in het ziekenhuis.

‘Het is al langer een gezamenlijke wens van ons en de kinderartsen van het Rijnstate Ziekenhuis’, vertelt kinderrevalidatiearts Petra van Kampen. ‘Het is een extra locatie waardoor we ouders keuze kunnen geven waar zij met hun kind terecht willen. Een ander voordeel is dat ik het kind tegelijk met de kinderarts kan zien. Hierdoor zijn de lijnen erg kort en hoeven deze ouders niet meerdere afspraken te maken. Ook kunnen kinderartsen in opleiding met mij mee lopen, zodat zij tijdens hun opleiding ervaring opdoen met kinderrevalidatie’.

Kinderen van alle leeftijden en met bijna alle diagnoses op het gebied van een lichamelijke of cognitieve beperking, kunnen bij de revalidatiearts in het Rijnstate terecht. Kinderen met niet aangeboren hersenletsel of onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) worden direct doorverwezen naar de locatie van Klimmendaal aan de Heijenoordseweg. Dit gebeurt ook wanneer de inzet van een multidisciplinair team nodig is. Wanneer een kind alleen een afspraak heeft bij de revalidatiearts, wordt er gekeken waar zij het snelste terecht kunnen: bij de revalidatiearts in het Rijnstate of bij een andere locatie van Klimmendaal.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook