Tekstgrootte: Voorkeuren

20-03-2019Klimmendaal, Sensire en Azora tekenen intentieverklaring

Afbeelding: Ondertekenen intentieverklaring Klimmendaal Azora en Sensire
. V.l.n.r.: Renée Wilke, lid Raad van Bestuur Sensire, dr. Ir. Martijn Kuit, bestuurder Klimmendaal, Hans Metzemaekers, bestuurder Azora , Maarten van Rixtel, lid Raad van Bestuur Sensire

Noot: Helaas is er door het persbericht verwarring ontstaan. Ter verduidelijking: Klimmendaal gaat niet weg uit het Slingelandziekenhuis. Onze revalidatieartsen blijven zoals vanouds poli houden in het ziekenhuis. Wel zal de specialistische revalidatiebehandeling van patiënten verhuizen naar Terborg. Dat doen wij omdat er op locatie Antonia van Azora meer ruimte is voor onze patiënten en behandelaren, de locatie in het ziekenhuis wordt te klein. Op deze manier kunnen wij de beste zorg aan onze patiënten blijven verlenen.

 

Vandaag maken Klimmendaal, Azora en Sensire via een persbericht bekend dat we inhoudelijke samenwerking onderzoeken op het gebied van medisch specialische revalidatie en geriatrische revalidatie. Het persbericht leest u. Met beide partijen kennen wij sinds meerdere jaren een collegiale relatie in de regio.

Persbericht | 19 maart 2019

Zorgorganisaties in regio Doetinchem onderzoeken samenwerking
Revalidatie regio Doetinchem in beweging

Klimmendaal Revalidatiespecialisten, Azora  en Sensire (ouderenzorg en thuiszorg), alle drie actief in de regio Doetinchem, slaan de handen ineen. De drie organisaties onderzoeken de mogelijkheid tot samenwerking op het gebied van medisch specialistische revalidatiezorg en geriatrische revalidatiezorg. Recent ondertekenden zij hiervoor de intentieverklaring tijdens een gezamenlijke ambitieconferentie.

De gezondheidszorg is in beweging. Het wordt steeds belangrijker om de juiste zorg, op de juiste plek aan de juiste patiënt, dichtbij aan te bieden. De drie zorgaanbieders willen de komende tijd onderzoeken of zij gezamenlijk een netwerk kunnen vormen waarin zorg voor patiënten die moeten revalideren, nog beter en op maat kan worden aangeboden.

Intentieverklaring

Sensire, Azora en Klimmendaal ondertekenden hiervoor  een intentieverklaring. Zij geven in deze verklaring aan te willen samenwerken om de kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren. Door samen te werken kunnen zij kennis, capaciteit en infrastructuur delen waardoor zij revalidatiezorg van hoge kwaliteit kunnen aanbieden in verschillende gradaties van complexiteit in de Achterhoek.

Deskundig en dichtbij

De zorgprofessionals van de verschillende organisaties willen graag met elkaar samenwerken en  kennis en ervaring delen. De polikliniek revalidatie van Klimmendaal in Doetinchem verhuist naar verwachting per 1 januari 2020 naar locatie Antonia van Azora in Terborg.

Geriatrische revalidatiezorg
Geriatrische revalidatie is zorg gericht op kwetsbare ouderen. Zij ontvangen deze zorg vaak na afloop van een ziekenhuisopname, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, botbreuk of voor een nieuwe knie of heup. Een multidisciplinair team van behandelaren, verzorgenden en verpleegkundigen werkt nauw samen met de revalidant en zijn naaste omgeving aan verbetering en herstel om het dagelijks leven zo goed mogelijk zelfstandig op te kunnen pakken.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook