Tekstgrootte: Voorkeuren

22-11-2019Klimmendaal organiseert symposium 'Fasotti’s Fingerprint'

Afbeelding: KLIMMENDAAL-19247-Save-the-date_2

Op 13 februari organiseert Klimmendaal het symposium ‘Fasotti’s Fingerprint’. Dit symposium richt zich op ontwikkelingen in de neuropsychologische revalidatie. Het symposium is vernoemd naar prof. dr. Luciano Fasotti, werkzaam bij Klimmendaal, internationaal bekend en als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit.

Prof. dr. Luciano Fasotti
Luciano Fasotti (Genk, België, 1952) studeerde experimentele psychologie aan de Università degli Studi in Padova (Italië) en aan de universiteit van Würzburg (Duitsland) en werkte na zijn opleiding dertien jaar als research- en later als klinisch neuropsycholoog bij het Instituut voor Revalidatievraagstukken en het revalidatiecentrum in Hoensbroek. Hij promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op een proefschrift over cognitieve problemen bij patiënten met frontaal hersenletsel.

Vanaf 1995 tot 2012 was dr. Fasotti coördinator van het cognitief revalidatieonderzoek bij SMK-research, de onderzoekstak van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Hier richtte hij in 2000 het Ambulant Centrum Hersenletsel Nijmegen (ACHN) op, een poliklinisch centrum voor de behandeling en begeleiding van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naastbetrokkenen. In 2004 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen met als leeropdracht Klinische Neuropsychologie, in het bijzonder cognitieve revalidatie. In 2012 maakte hij de overstap naar Klimmendaal Revalidatiespecialisten.

Fasotti heeft vele promotieonderzoeken begeleid op verschillende klinisch neuropsychologische thema’s. Deze onderzoeken hebben geleid tot bewezen effectieve behandelingen voor mensen met hersenletsel. Enkele voorbeelden zijn de behandeling van neglect, vermoeidheid en planningsstoornissen na hersenletsel, allen opgenomen in de Richtlijn Neuropsychologische Revalidatie.

Daarnaast is hij ook bestuurlijk actief geweest, ondermeer als penningmeester van de NIP-Sectie Neuropsychologie en als voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van de Hersenstichting. In 2017 heeft de Stichting Neuropsychologie Nederland de Betto Deelmanprijs toegekend aan Fasotti vanwege zijn belangrijke bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland.

Klimmendaal is ontzettend trots om met prof. dr. Luciano Fasotti een internationaal erkende hoogleraar en klinische neuropsycholoog in huis te hebben. We hopen in zijn voetsporen neuropsychologische revalidatieontwikkelingen te kunnen blijven delen: kom naar Fasotti’s Fingerprint!

Meer informatie over het symposium volgt.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook