Tekstgrootte: Voorkeuren

12-06-2019Klimmendaal opent locatie Hunneperkade Deventer officieel

Afbeelding: Opening Klimmendaal locatie Deventer

Hoewel de behandeling van patiënten op 4 maart al van start ging opende Klimmendaal, locatie Deventer Hunneperkade op 11 juni officieel haar deuren met de onthulling van het schilderij “KRACHT”, gemaakt door Wouter van Donselaar. De kunstenaar uit Deventer revalideerde zelf bij Klimmendaal en stopte dat revalidatietraject, soms letterlijk, in het kunstwerk dat hij hier speciaal voor maakte.

“Het schilderij zit vol symbolen voor de strijd die ik moest voeren met mijn lichaam, maar ook in mijn hoofd. Vaak zaten die niet op één lijn.  Het logo van Klimmendaal is voor mij een soort regenboog. Dat straalt voor mij hoop uit.” In het doek verwerkte Wouter ook een stuk van zijn revalidatieschema van destijds. “Revalideren is hard werken. Heel hard werken. Dat zie je aan het woord ‘kracht’ dat terugkomt in de titel van het werk, maar ook in het werk zelf. Want dát is precies wat er voor nodig is om te revalideren. Zowel lichamelijk als geestelijk.”

Na de onthulling van het werk konden genodigden zoals verwijzers en oud-revalidanten een kijkje nemen in de diverse behandelruimtes en in de sportzaal. “Een mooie locatie, waar we de komende jaren veel patiënten kunnen helpen” aldus Martijn Kuit, bestuurder van Klimmendaal. “ Die tijd is nodig om samen met partners als Dimence, Deventer Ziekenhuis, Solis en Carinova de beoogde ‘zorgcampus’ op het Dimence-terrein te realiseren. Een plek waar we onze krachten kunnen bundelen om zo goed mogelijke revalidatiezorg te leveren aan de inwoners van de regio Deventer.”

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook