Tekstgrootte: Voorkeuren

25-10-2018Klimmendaal ontvangt keurmerk ALS Zorgnetwerk

Afbeelding: Erkend-Centrum_ALS-Zorgnetwerk-RGB-300x128

Klimmendaal heeft het keurmerk ALS Zorgnetwerk ontvangen. Klimmendaal ontving dit keurmerk omdat het ALS-behandelteam voldoet aan de richtlijn die is opgesteld door het ALS Zorgnetwerk. De zorg die door de ALS-behandelteams wordt geleverd is van goede kwaliteit en de patiënten zijn tevreden over de zorg die geleverd wordt.  Klimmendaal ontving het keurmerk voor de locaties Arnhem en Doetinchem. In Apeldoorn worden momenteel wijzigingen doorgevoerd, om hiermee het voorlopige keurmerk om te zetten in een definitief certificaat.

Behandelteams
In Nederland zijn ongeveer veertig ALS-behandelteams. Een ALS-behandelteam begeleidt patiënten bij het omgaan met de gevolgen van ALS, waarbij ook aandacht is voor partners en gezinsleden. De revalidatiearts coördineert de behandeling en begeleiding.  Deze teams zijn onderdeel van een revalidatiecentrum of van de revalidatieafdeling van een ziekenhuis. De ALS behandelteams die voldoen aan de kwaliteitscriteria maken onderdeel uit van het ALS Zorgnetwerk. Ook een aantal door het ALS Centrum getrainde thuiszorgteams zijn al bij dit netwerk aangesloten. Het ALS Zorgnetwerk stimuleert het delen van kennis en ervaring tussen de teams en bevordert optimale afstemming met thuiszorg en huisarts.

Het ALS Zorgnetwerk
Het doel van het ALS Zorgnetwerk is dat alle mensen met ALS, PSMA en PLS de beste zorg krijgen die mogelijk is. Het ALS Zorgnetwerk biedt zorgverleners ondersteuning om de zorg in hun regio uitstekend te organiseren. Deze ondersteuning bestaat uit trainingen voor ALS behandelteams, thuiszorgteams en voor andere zorgverleners waar het behandelteam mee samenwerkt. Daarnaast monitort het ALS Zorgnetwerk de kwaliteitscriteria voor ALS behandelteams en biedt het online informatie voor alle zorgdisciplines, een consultatiefunctie en een online forum voor alle zorgverleners.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook