Tekstgrootte: Voorkeuren

18-04-2020Klimmendaal klaar voor de opvang van coronapatiënten

Afbeelding: Gebouw A

Klimmendaal Revalidatiespecialisten heeft de afgelopen weken op de vestigingen in Arnhem en Apeldoorn zogenoemde cohortafdelingen ingericht voor de opvang van coronapatiënten. De locatie in Arnhem is sinds gisteren zover dat ze mensen (in totaal elf) kan opnemen. De begindatum van Apeldoorn (start met zes bedden) wordt later bekendgemaakt.

Het gaat in alle gevallen om patiënten met een indicatie voor revalidatie. Dit kunnen coronapatiënten zijn van Klimmendaal zelf of om van corona herstellende patiënten uit ziekenhuizen uit de omgeving. Klimmendaal heeft contact met diverse ziekenhuizen in de regio. Het revalidatiecentrum verwacht in de loop van komende week de eerste coronapatiënten over te nemen.

Op de cohortafdelingen komt een zo vast mogelijke ploeg te werken. Bezoek is daar niet toegestaan. Opgenomen patiënten die niet langer het coronavirus kunnen verspreiden, verhuizen naar een andere afdeling binnen de kliniek voor verdere revalidatiebehandeling. Daar komen ook de revaliderende coronapatiënten uit ziekenhuizen terecht die niet meer besmettelijk zijn.

Klimmendaal heeft de cohortafdelingen in het leven geroepen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het herstel van coronapatiënten. Ook vindt Klimmendaal het belangrijk zijn eigen patiënten goed geïsoleerd te kunnen verplegen wanneer zij worden getroffen door het coronavirus.

Bestuursvoorzitter Martijn Kuit is trots op al het werk dat de afgelopen weken door de mensen van Klimmendaal is verricht. ,,Er moest veel geregeld worden rond zaken als isolatie, zuurstoftoediening, het gebruik van beschermingsmiddelen, behandelprogramma en opleiding van collega's", vertelt hij. ,,Wat we gaan doen, is spannend en ingewikkeld. Mede omdat er besmettingsgevaar is. Het is mooi m te zien dat collega's veerkracht, creativiteit en energie tonen om met al die nieuwe uitdagingen aan de slag te gaan."

Tekst: Peter Kemperman
Bron: De Gelderlander, 18-04-2020

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook