Tekstgrootte: Voorkeuren

27-09-2019Klimmendaal genomineerd voor Ipsen Revalidatie Jaarprijs

Afbeelding: Ipsen Revalidatie Jaarprijs

Klimmendaal is genomineerd voor de Ipsen Revalidatie Jaarprijs 2019. Het doel van deze prijs is om patiëntenzorg binnen de revalidatie verder te verbeteren. De prijs wordt alleen uitgereikt voor een projectvoorstel waarvan patiënten direct en meetbaar kunnen gaan profiteren in de dagelijkse revalidatiezorg.

Klimmendaal dingt mee naar de prijs met de brain game ‘De Schakelaar’. Binnen Klimmendaal is de inzet van deze game, die is gericht op overprikkeling bij mensen met hersenletsel, onderzocht. Bij het gebruik van games binnen de revalidatie zijn het integreren van games in de reguliere behandeling en de generalisatie van de effecten naar het dagelijks leven, twee belangrijke aandachtspunten.

De doelstelling van het projectvoorstel is om revalidanten met hersenletsel deze game aan te bieden in combinatie met enkele afspraken bij een cognitief trainer. Op deze wijze kan het gebruik van de game in de behandeling geoptimaliseerd worden en kunnen de leerervaringen uit de game begeleid toegepast worden in het dagelijks leven.

Klimmendaal wil de prijs inzetten om een trainingsmodule te ontwikkelen, waardoor de game beter geïntegreerd kan worden in de bestaande behandeling. Zo kan er een vertaalslag worden gemaakt van de game-situatie naar het dagelijks functioneren. Naar aanleiding van de bevindingen kunnen serious games gericht op prikkelintolerantie vervolgens landelijk geïmplementeerd worden in de cognitieve revalidatie.

De Ipsen Revalidatie Jaarprijs voor Innovatieve Patiëntenzorg wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt tijdens de najaarsvergadering van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA). De winnaar van de prijs ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro waarmee het initiatief kan worden opgestart of gerealiseerd en mogelijk worden geïmplementeerd.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook