Tekstgrootte: Voorkeuren

02-12-2019Klimmendaal en De Hoogstraat geven workshop over CARAS

Afbeelding: CARAS

Ergotherapeut Jolanda Wierenga van Klimmendaal, revalidatiespecialisten en fysiotherapeut Cecile Schueler van De Hoogstraat gaven vorige week op het jaarlijkse symposium van kennisnetwerk CVA Nederland, een workshop over het CARAS programma. Dit is een evidence based programma voor het trainen van de aangedane arm/hand na een doorgemaakt CVA. In de workshop hebben we zo'n 100 deelnemers meegenomen in onze ervaringen met het CARAS programma en hoe we dit binnen onze organisatie uitvoeren.

Jolanda Wierenga: “In beide centra wordt het CARAS programma al enkele jaren gegeven.  Onze ervaringen met de CARAS zijn goed. De intensiteit, variërend van 5 - 8 uur per week, het taak-georiënteerd trainen en doelgericht werken zijn grote meerwaardes van dit programma. Daarnaast wordt er gewerkt met zelfbeoordelingsprincipes waarbij de patiënt zelf scores geeft aan de uitvoering van het doel van die week.

Patiënten zijn over het algemeen positief over wat de CARAS voor hen betekent heeft in hun revalidatieprogramma. Het testen voorafgaand en na afloop van het programma, dat zes weken duurt, is inzichtgevend in de vooruitgang die de patiënt geboekt heeft. Binnen de CARAS is het ook mogelijk om technologische hulpmiddelen te gebruiken zoals de saebo flex en glove, een virtual reality systeem en elektrostimulatie.

In de Hoogstraat en bij Klimmendaal revalidatiespecialisten wordt er  grotendeels hetzelfde gewerkt met de CARAS. Beide centra blijven doorontwikkelen en de uitwisseling tussen de verschillende revalidatiecentra maakt dat de kwaliteit hiervan hoog blijft.” 

klik hier voor meer informatie over dit programma.

 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook