Tekstgrootte: Voorkeuren

15-05-2020Klimmendaal biedt revalidatieprogramma voor COVID-19 patiënten

Afbeelding: Verpleegkundigen

Klimmendaal biedt revalidatiezorg voor klinische patiënten met Post Intensive Care Syndrome (PICS) na COVID-19 infectie. In nauwe samenwerking met de ziekenhuizen in de regio kunnen patiënten na het verlaten van de Intensive Care terecht bij Klimmendaal.

De basis van het multidisciplinaire revalidatieprogramma wordt met name gevormd door fysiotherapie en ergotherapie. Fysieke beperkingen staan vaak op de voorgrond bij het herstel van COVID-19. Daarnaast is er aandacht voor voedingsproblematiek, slikklachten, cognitieve gevolgen en psychosociale problematiek bij de patiënt en zijn/haar naasten. Het behandelprogramma is gebaseerd is op landelijke aanbevelingen en richtlijnen.


Revalidatiearts Rifka Hofman is één van de revalidatieartsen die de landelijke richtlijnen heeft vertaald in een behandelprogramma voor patiënten van Klimmendaal. Rifka Hofman: “We zien dat patiënten goede vooruitgang boeken tijdens deze behandeling. Mensen kunnen na een IC opname maar zeer beperkt belast worden en boeken hier snelle vooruitgang. Je merkt ook dat patiënten echt behoefte hebben om naar huis te gaan.”

Binnen de klinieken van Klimmendaal in Apeldoorn en Arnhem zijn speciale isolatieafdelingen ingericht. Hier zijn de strengste maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat andere patiënten van Klimmendaal niet besmet kunnen worden met het coronavirus. 

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook