Tekstgrootte: Voorkeuren

01-06-2021Klimmendaal biedt passende en betaalbare post-covidzorg

Arnhem, 01 juni 2021 - Branchevereniging Revalidatie Nederland bepleit in de uitzending van Nieuwsuur van 30 mei passende medisch specialistische revalidatiezorg voor de meest complexe zorgvragen bij patiënten met Long of -Post Covid Syndroom. Ook Klimmendaal neemt ook nadrukkelijk afstand van praktijken waarin patiënten onnodig complexe en kostbare herstelzorg krijgen aangesmeerd.

Zorgverzekeraars vrezen voor een toestroom van coronapatiënten bij commerciële aanbieders (Zelfstandige Behandel Centra of ZBC’s) van de Medisch Specialistische Revalidatie (MSR). In dezelfde uitzending hekelen zij voorbeelden van onnodig kostbare herstelzorg door ZBC’s.

De post-covidcijfers laten zien dat slechts 2-5% van de post-covidpatiënten een complexe, kostbare behandeling nodig heeft. Dat zijn bijvoorbeeld patiënten die te kampen hebben met zwaar lichamelijk lijden, naast forse cognitieve en mentale problemen.

Martijn Kuit van Klimmendaal: “Dankzij de ‘stepped-care’ aanpak in onze revalidatiebehandelingen zorgen wij ervoor dat patiënten met een eenvoudiger zorgvraag gewoon thuis worden behandeld door de eerste lijn: huisartsen en fysiotherapeuten. Dat is niet alleen prettiger voor onze patiënten, het voorkomt onnodig hoge zorgkosten.”

Klimmendaal juicht het overigens toe dat zorgverzekeraars uitwassen in revalidatiezorg aanpakken. “Wij leveren goede zorg tegen maatschappelijk verantwoorde kosten en richten ons niet op winstmaximalisatie. Dit past bij onze eigen principes en bij de onderlinge afspraken van alle leden van Revalidatie Nederland. Aanbieders van medisch specialistische revalidatie die onterecht dure of complexe zorg leveren aan patiënten, die ook dicht bij huis behandeld kunnen worden, schaden de hele revalidatiesector.”

  • Link naar infografiek over verantwoorde revalidatiekosten in 2018
  • Link naar de uitzending van Nieuwsuur
  • Link naar de reactie van RN
  • Link naar de reactie van revalidatiegeneeskunde.nl VRA

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook