Tekstgrootte: Voorkeuren

26-08-2016Klimmendaal start dreumesgroep

Klimmendaal Apeldoorn start dreumesgroep

Klimmendaal locatie Apeldoorn is gestart met een dreumesgroep. Deze groep is speciaal voor jonge kinderen tussen de 6 maanden en 2 jaar en hun ouders waarbij er problemen of vragen zijn rond de motorische en/of algehele ontwikkeling van het kind. In een periode van 8 weken wordt op basis van de hulpvragen van de ouders het kind op alle ontwikkelingsgebieden in kaart gebracht. 

In de dreumesgroep biedt Klimmendaal aan kleine groepen kinderen korte multidisciplinaire observatie in nauwe samenwerking met ketenpartners zoals de reeds betrokken kinderfysiotherapeut of andere behandelaar. Vervolgens krijgen de ouders concrete tips en (behandel)adviezen. Hiermee kunnen zij vervolgens verder aan de slag om de ontwikkeling van het kind zo goed mogelijk te stimuleren. Vader van de 1-jarige William: 'Dankzij de dreumesgroep ben ik geïnspireerd om actief bij te dragen aan zijn ontwikkeling en heb ik de mogelijkheden hiervoor aangereikt gekregen'.

Informatiebijeenkomst professionals
De start van de dreumesgroep is voor Klimmendaal aanleiding om een informatiebijeenkomst voor professionals te organiseren met als thema ‘Samen gestroomlijnde zorg voor 0-4 jarigen’. Deze avond wordt gehouden op 13 september aanstaande en is bedoeld voor professionals zoals kinderfysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten. Het programma bestaat uit een aantal korte workshops over inhoudelijke onderwerpen zoals pre-verbaal trauma bij het jonge kind, testdiagnostiek bij 0-4 jarigen en inzet van voorzieningen. Deze workshops worden gegeven door deskundige behandelaars van de verschillende disciplines binnen team Kind & Jeugd Klimmendaal locatie Apeldoorn. Geïnteresseerden kunnen zich op deze pagina aanmelden.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook