Tekstgrootte: Voorkeuren

04-11-2019Klimmendaal aanwezig op HersenletselCongres

Afbeelding: Hersenletselcongres

Klimmendaal is aanwezig op het HersenletselCongres. Marloes Barendrecht (arbeidsdeskundige) en Carly Betting (gz-psycholoog/neuropsycholoog) spreken over ‘Van letsel naar werk: weet jij hoe het werkt?’ In deze workshop laten ze bezoekers ervaren hoe lastig het kan zijn om de juiste keuzes te maken in de weg naar arbeid na het ontstaan van hersenletsel. Dat doen ze door middel van het verhaal van een ervaringsdeskundige in de verschillende fases na hersenletsel. Bezoekers leren over de aandachtspunten en valkuilen voor re-integratie na hersenletsel, welke mogelijkheden er zijn voor begeleiding naar een geschikte vorm van arbeid, en waar professionals vanuit hun ervaring en bestaande regelgeving rekening mee moet houden.

Daarnaast geven Nikita Frankenmolen (GZ-psycholoog) en Janna van der Zijpp (Cognitie therapeut) een workshop over de binnen Klimmendaal ontwikkelde slaapmodule. De revalidatie slaapmodule is een gedragsmatige interventie, gebaseerd op de richtlijn behandeling: cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-I). Deze behandeling is aangepast voor de NAH populatie in een multidisciplinaire revalidatiesetting. Een (ex)-revalidant die de slaapmodule heeft doorlopen deelt hierbij uit eigen ervaring.

Klimmendaal is ook aanwezig op de informatiemarkt waar onder andere verteld wordt over de dienstverlening van Zintens, en waar mensen een klein beetje kunnen ervaren hoe het is om taken uit te voeren met hersenletsel door deel te nemen aan een potje "tafeltennis met hindernissen". Bijvoorbeeld met je verkeerde arm, of terwijl je andere opdrachten moet uitvoeren, of met een afgeplakt oog of gewichten aan je hand.

Het HersenletselCongres is het jaarlijks terugkerend congres t.b.v. de zorg- en dienstverlening en ondersteuning van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Kijk voor meer informatie op www.hersenletselcongres.nl.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook