Tekstgrootte: Voorkeuren

17-05-2018Klimmen tegen MS - ... Met Somer op de berg!

Klimmen tegen MS - ... Met Somer op de berg!

Alice Somer, voormalig patiënt bij Klimmendaal, heeft MS. Dat weerhoudt haar er niet van om in juni de Mont Ventoux te beklimmen om geld in te zamelen voor de strijd tegen MS. Wij volgen haar in haar voorbereiding.

'Drie weken terug was ik jarig en ik kreeg een supertoffe rugzak die mee de berg op gaat vol met water en droge kleding en proviand!Daarbij mag ik nog supergave bergschoenen uitzoeken bij Bever. Een tijdje terug tijdens een trainings -wandeling rondom Enschede ontdekte ik namelijk dat mijn Meindl’s echt nauwelijks meer profiel op de zolen hebben en het binnenwerk van de schoenen totaal versleten is. Omdat ik zo weinig gevoel in mijn voeten heb, die voelen namelijk altijd wat ‘frozen’ aan, had ik daar gek genoeg nog nauwelijks aandacht voor gehad. Gelukkig dus dat ik nog met mijn verjaardag wat equipment kon verzamelen!

Verder loop ik op schema met de kilometers, inmiddels loop ik er 15 op gelijk vlak ( conditie opbouw) en ben ik begonnen met het opbouwen van de interval. Het plan was: iedere dag de Amsterdamse brug , en de Schellingwouderbrug, waar ik op uitkijk vanuit mijn huis, op te lopen en naar beneden te lopen. Dat om de kuit/ bovenbeen spieren te trainen. Maaarrr... sinds een aantal weken speelt er een blessure; of iets dat lijkt op een spasme in mijn rechterbeen. Dat komt enorm slecht uit natuurlijk, daarvan heb ik toch last van pijn of tenminste ongemak. Gek genoeg heeft het geen invloed op mijn mentale kracht. Ik ga gewoon naar die Mont Ventoux. 

Hoe dan ook... het evenement komt nu steeds dichterbij. De sponsoring gaat supergoed, er zijn zoveel leuke, lieve enthousiaste mensen die vanuit verschillende hoeken ervoor zorgen dat wij als team ‘... Somer op de Berg..’ worden beloond voor onze inspanningen, zodat we ook echt onze steen kunnen bijdragen aan die MS-vrije wereld!

En nog even doorduwen en we hebben het minimale bedrag van €500,- per teamlid . En het leukste voor nu is: we hebben een super toffe bed &breakfast geboekt. Samen met 5 teamgenoten , vriendinnen zitten we vanaf de maandag voor het Moves/KtMS, evenement een half uurtje rijden vanaf Sault... dus ik laat me nergens meer  door  tegenhouden. Wie weet zijn de spasmen over, misschien ook niet. 

Team Somer is: AAN! ☑️'

Wilt u meer lezen over Alice en haar klim tegen MS? Bekijk haar actiepagina hier.
Bent u benieuwd naar Alice's ervaringen bij Klimmendaal? Lees het hier.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook