Tekstgrootte: Voorkeuren

04-05-2018Klimmen tegen MS - ... Met Somer op de berg!

Klimmen tegen MS - ... Met Somer op de berg!
Alice Somer

Alice Somer, voormalig patiënt bij Klimmendaal, heeft MS. Dat weerhoudt haar er niet van om in juni de Mont Ventoux te beklimmen om geld in te zamelen voor de strijd tegen MS. Wij volgen haar in haar voorbereiding.

“Het gaat super met de voorbereidingen voor de beklimming van de Mont Ventoux! We hebben al bijna €1.000 opgehaald aan sponsorgeld en ieder weekend staat er een mooie wandeling ingepland met hoogteverschillen.

Een paar weken terug liepen we een tocht door de duinen bij Haarlem en afgelopen weekend zo’n 10/15 km met het hele #KlimmenTegenMS-team rondom de Holterberg. Verder staat er in de voorbereiding nog een dagje wandelen in Limburg en in Nijmegen (Berg en Dal) op het programma.

Mijn roeimaatjes van de Amsterdamse roeivereniging ‘Willem 3’ zijn mijn grootste en meest enthousiaste sponsoren! Iedere week train ik mijn benen intensief door een ochtend op de Amstel te roeien en twee maal per week ben ik in het zwembad  te vinden. Hier aquajog ik 50 minuten per keer.

Kortom: ik heb er al heel veel zin in. Samen met vijf sportieve vriendinnen rijd ik begin juni rustig naar Frankrijk en gaan we ons stap voor stap voorbereiden op zondag 10 juni. De dag waarop het gaat gebeuren!

En tegelijkertijd kan ik ineens in een dip raken en vraag ik mij af of ik niet een al te grote uitdaging wil aangaan. 20 km omhoog te willen lopen, terwijl ik tot vorig jaar nog regelmatig afhankelijk was van een rolstoel. Houd ik mijzelf voor de gek, loop ik te bluffen? Misschien, maar toch merk ik dat door er zo in te geloven, mijn omgeving ook in mij gelooft.

De grootste les die ik heb geleerd in de afgelopen jaren is: Accepteer gewoon hoe het loopt. Het is altijd goed; of ik nou wel boven kom, of uiteindelijk maar 200 meter vooruit kom, omdat ik toevallig mijn dag niet heb...

Zolang al die lieve familie, vrienden, (ex-)collega’s en sportmaten zo gul sponsoren, en daarmee al ruimschoots hebben laten zien hoeveel vertrouwen ze hebben in mijn doorzettingsvermogen, heb ik de hoogste top al bereikt!”

Wilt u meer lezen over Alice en haar klim tegen MS? Bekijk haar actiepagina hier.
Bent u benieuwd naar Alice's ervaringen bij Klimmendaal? Lees het hier.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook