Tekstgrootte: Voorkeuren

27-05-2016Introdans beweegt Klimmendaal

Bedankt Introdans!


Donderdag 26 mei 2016 kreeg Klimmendaal een heel bijzonder cadeau van Introdans. Het was de hartverwarmende voorstelling Introdans beweegt Klimmendaal die we twee keer vertoonden aan onze patiënten en medewerkers. De besloten voorstelling was een cadeau van de artistiek directeur van Introdans: Roel Voorintholt. Hij vertelde hierover vlak voor de voorstelling begon: ‘Dat ik een verleden heb met dit instituut zal velen van u niet onbekend zijn. Ik heb het letterlijk van binnen en buiten meegemaakt. Als kunstenaar en kunstliefhebber putte ik het meeste troost uit mooie dingen toen ik herstelde. Ik geloof in de helende werking van moois, voor iedereen, op het moment dat je wereld in duigen ligt.’

Hij vervolgde: ‘Ik kan niet beloven dat alles wat u gaat zien volledig hersenletsel- of revalidatie-proof is, maar ik heb het geprobeerd samen te stellen op die manier. Alle dans die u gaat zien toont de schoonheid van het menselijk lichaam, wordt gedanst op bijzondere muziek of bezit een zekere humor. In de hoop dat uw gedachten verzet worden en met de wens dat u even mag ontsnappen naar een andere wereld. En natuurlijk als bemoediging aan alle kundige aardige mensen die hier andere mensen terug in het leven zetten.’

De bezoekers hebben intens genoten van dit bijzondere, persoonlijke cadeau. Introdans: bedankt!

Het moderne balletgezelschap Introdans werd in 1971 in Arnhem opgericht en danst voorstellingen in Nederland en ver daarbuiten. Ook organiseert Introdans activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen: senioren, amateurs, semiprofs en mensen met een beperking. Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, ontroerend, gepassioneerd en met internationale klasse. Introdans beweegt je.

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook