Tekstgrootte: Voorkeuren

27-02-2018Hersenletsel on Tour overhandigt zit/loopfiets

Hersenletsel on Tour overhandigt zit/loopfiets

Oud-revalidant Wilco Giesen, van de werkgroep Hersenletsel on Tour, heeft vandaag namens Hersenletsel on Tour, de zit/loopfiets Alinker overhandigd aan het NAH-team van Klimmendaal. De Alinker is een revolutionaire zit/loopfiets die mensen het plezier biedt om rechtopstaand op wielen te "lopen". Het stelt mensen in staat om op een nieuwe manier te bewegen, actief te blijven, op een andere manier hun work-out te doen en weer afstanden af te leggen. 

Wilco Giesen, zelf enthousiast gebruiker van de Alinker: 'Ik heb gedurende ruim een jaar goede ervaringen opgedaan met de Alinker. Ik denk dat het een goed hulpmiddel kan zijn bij het weer mobiel worden, voor veel mensen met verschillende beperkingen en aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan diverse neurologische aandoeningen, partiële verlammingen, stabiliteitsproblemen, krachtsverlies, spierziekten, amputaties, maar ook bij (sport)revalidatie et cetera. 

Het sporten en bewegen heeft mij voor een groot deel weer gebracht waar ik nu ben en sta! Het helpt je op diverse gebieden weer vooruit, onder andere conditioneel, fysiek en mentaal. Qua veerkracht, doorzettingsvermogen, en op sociaal gebied: je komt weer onder de mensen, je hoort er weer bij en telt weer mee! Sporten op een "andere" manier dus, maar toch weer bezig zijn met je lijf! In beweging komen en vooral blijven is voor iedereen, maar zeker voor mensen met een beperking, van groot belang!'

Hersenletsel on Tour is een werkgroep van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl met ruim 5.000 leden. Hersenletsel on Tour is een sportief 6-daags fietsevenement waarbij aandacht wordt gevraagd voor diverse hersenaandoeningen en geld wordt ingezameld voor revalidatie- fiets- en loopmiddelen. Jaarlijks wordt dit evenement herhaald in wisselende provincies. Daarbij worden revalidatiecentra en/of ziekenhuizen als etappe- en overnachtingsplaats, aangedaan waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt. Klimmendaal was in 2016 gastheer voor Hersenletsel on Tour.  Als oud-revalidant en lid van Hersenletsel on Tour heeft Wilco Giesen er mede voor gezorgd dat Klimmendaal deze Alinker zit/loopfiets geschonken kreeg. Na de overhandiging werd er een demonstratie en instructie gegeven aan de therapeuten van Klimmendaal.

Onze hartelijke dank!​

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook