Tekstgrootte: Voorkeuren

14-12-2018Hardlopen tegen ALS: “Het is een kleine moeite, dus gewoon doen!”

Afbeelding: Hardlopen tegen ALS

Lotte Hulstijn, diëtiste bij Klimmendaal, zet zich in voor een goed doel: zij gaat de Stevensloop lopen om geld in te zamelen voor de ALS-Stichting. Veel collega’s van Klimmendaal hebben zich bij haar aangesloten. Lotte vertelt over haar initiatief.

Lotte, jij gaat de Stevensloop lopen op 17 maart 2019 om geld in te zamelen voor de ALS-Stichting. Welke afstand ga je lopen?
“Ik was eerst van plan om tien kilometer te lopen, maar toen mijn manager aangaf voor de halve marathon te gaan, kon ik niet achterblijven. Ik weet dat dit voor mij heel ambitieus is, dus ik moet nog even kijken hoe haalbaar het is.”

Hoeveel keer per week train je voor de halve marathon?
“Ik probeer twee keer per week te trainen, maar het is tot nu toe wel moeilijk om dat in te plannen. Voor eerdere hardloopwedstrijden trainde ik ook niet al te goed (met een niet al te goed resultaat). Ik denk wel dat ik de halve marathon red, als ik ervoor train.”  

Welke tijd wil je neerzetten?
“Ik heb nog nooit een halve marathon gelopen, dus ik heb geen idee hoe me dat af zal gaan. Ik zou het heel mooi vinden als ik het in twee uur en een kwartier kan redden, maar ik weet niet of dat haalbaar is. Ik heb niet zo'n hoog looptempo. Mijn collega’s en ik gaan in ieder geval op ons eigen tempo lopen.”

Gaan jullie allemaal de halve marathon lopen of zijn er ook andere afstanden?
“Op dit moment zijn er vijftien aanmeldingen en ze zijn ongeveer gelijk verdeeld. De starttijden zijn ook verspreid, waardoor we elkaar kunnen aanmoedigen. Zes collega’s gaan de vijf kilometer lopen, vier collega’s de tien kilometer en vijf gaan voor de halve marathon. Ik hoop wel dat er nog meer aanmeldingen komen om mee te lopen voor het goede doel.”

Wat heeft je eigenlijk geïnspireerd om hard te lopen voor de ALS-Stichting?
“Ik ben werkzaam in het ALS-team bij Klimmendaal, dus ik zie hoe ingrijpend de ziekte is. Doordat het een kleine groep treft, wordt er weinig onderzoek naar gedaan. Hier is veel geld voor nodig en dat is er op het moment niet. Vandaar dat er nog geen medicijn gevonden is dat de ziekte kan stoppen. Mijn collega’s en ik hopen dat we met het hardlopen en het geld inzamelen een steentje bij kunnen dragen.”

Hoeveel geld hopen jullie in te zamelen?
“Mijn persoonlijke doel is €500 en wij hebben als gezamenlijk doel €5.000, maar daarvoor moeten we meer deelnemers hebben. Op mijn actiepagina van de ALS-stichting kunnen mensen geld doneren. Deze pagina heb ik ook gedeeld met familie en vrienden en op social media.”

Hoe kan een geïnteresseerde doneren of zelf een actiepagina aanmaken?
“Voor wie wil doneren, mijn actiepagina is https://hardlopende-fundraisers.alsacties.nl/actie/lottehulstijn. Je hoeft dan alleen nog op de button te klikken om te doneren. Daarnaast kun je een steentje bijdragen door ons aan te moedigen tijdens de Stevensloop. Via de website www.alsacties.nl kun je ook zelf een actiepagina aanmaken.”

Heb je advies aan anderen die ook voor een goed doel willen hardlopen?
“Het is echt niet zo moeilijk. Je kunt bij de meeste stichtingen wel een actiepagina aanmaken en die delen via social media. Zo kun je best veel geld inzamelen. Het kan veel opleveren als meer mensen dit initiatief nemen. Het is een kleine moeite, dus gewoon doen! Ik wil zoveel mogelijk collega’s oproepen om mee te doen, door je in te schrijven voor de Stevensloop, het liefst ook mee te trainen, en een actiepagina aan te maken om zo geld in te zamelen.”

Klimmendaal

Soms loopt het leven niet als verwacht. En kan je gezondheid opeens ernstig verslechteren. Dan wacht een zware tijd. Met momenten van afzien en van overwinnen. Deze klim begint met kijken naar wat je nog wel kunt. En bedenken wat je wilt. Want je weet nooit wat je kunt tot je het weer probeert. Klimmendaal: op weg naar eigen kracht.

De revalidatiespecialisten van Klimmendaal bieden medisch specialistische revalidatie op diverse locaties in Oost-Nederland. Bij ons revalideren kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke of cognitieve beperking. Wij begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Algemene adresgegevens

Hoofdlocatie:
Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
Tel (026) 352 61 00

Klimmendaal heeft diverse locaties in Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doetinchem, Ede en Zutphen.
Klik hier voor contactgegevens van alle locaties.

icon_youtube
icon_twitter
icon_linkedin
icon_facebook